Maturska frizura bi, kako tradicija nalaže, trebalo da bude drugačija, efektna, a opet elegantna i ženstvena. Neke frizure ne izlaze iz mode već godinama, a predstavljamo vam nekoliko efektnih i drugačijih frizura koje će sigurno ostaviti utisak.

Holivudska frizura

Kosa je prebačena na jednu stranu čiji su krajevi uvijeni figarom, a teme je natapirano. Takva frizura je i dalje u trendu na maturskim večerima. Možete staviti i neku šnalicu, ukosnicu kao i pletenicu, kao lični pečat frizuri. Uz ovakvu frizuru se najčešće stavlja crveni ruž, a oči su uokvirene ajlajnerom.

1. Stara holivudska frizura je i dalje u trendu Najefektnije maturske frizure

Stara holivudska frizura je i dalje u trendu

Elegantan rep

Konjski rep je od frizure za trening postao must have frizura za crveni tepih, jer je izuzetno ženstven i može se zakačiti šnalicom. Mogu se dodati klipse kao i razni umeci. Rep možete isfenirati ili uviti figarom. Frizura je veoma zahvalna, jer se ne može pokvariti tokom večeri.

2. Zavezana kosa ne mora biti dosadna Najefektnije maturske frizure

Zavezana kosa ne mora biti dosadna

Frizura za kratku kosu

Devojke sa kratkom kosom mogu da odahnu. Ne moraju da kupuju klipse i razne umetke za kosu kada njihova frizura može biti efektna kao da imaju dugu kosu. Možete je isfenirati na stranu kao i napraviti lokne, koje u kombinaciji sa kvalitetnom šminkom i nakitom izgledaju kao da ste došle iz Holivuda.

3. Kratka kosa sa efektnim loknama Najefektnije maturske frizure

Kratka kosa sa efektnim loknama

Ravna kosa

Ne možete pogrešiti sa ovakvom frizurom, jer uglavnom svima lepo stoji i ističe lice. Ne morate insistirati na drugačijim i nesvakidašnjim frizurama ukoliko vam ne pristaju, kada sa već isprobanim dobijate efekat holivuske dive.

4. Ravna kosa je i dalje IN Najefektnije maturske frizure

Ravna kosa je i dalje in

Punđa

Ovakva frizura zahteva dobar nakit i dobru šminku. Bilo da je obična ili neobična, punđa sa pletenicama, uvijenim pramenovima, šnalicama ili cirkonima ističe lice i deluje veoma elegantno, jer je to prava frizura za matursko veče.

5. Yanimljiva pundja Najefektnije maturske frizure

Zanimljiva punđa

Pletenica u kosi

Sigurno ste primetile da svetske zvezde sve češće nose pletenice u kosi i izgledaju moderno i nežno. Pletenice su romantičan detalj, a ako napravite pletenicu umesto rajfa dobićete istaknuto lice i zanimljiv detalj u kosi. Postoji nekoliko vrsta pletenica, na internetu možete pronaći tutorijale pomoću kojih možete naučiti da ih pravite same.

6. Pletenica je postala izuzetno moderna Najefektnije maturske frizure

Pletenica je postala izuzetno moderna

Krajevi

Ovu frizuru možete i same napraviti. Celu kosu isfenirajte, a krajeve kose uvijte. Svaki pramen srednje širine uvijajte sve dok to ne učinite sa celim kosom. Ukoliko imate šiške, nemojte ih uviti do temena već samo polovinu pramena, pa ako je neophodno uvek možete kosu uviti ponovo dok je ispravljanje već uvijenog pramena veomo teško. Za kraj naprskajte lak za kosu, a ako ste u mogućnosti sprej za kosu sa sedefom ili šljokicama.

7. Uvijeni krajevi izgledaju romanti no Najefektnije maturske frizure

Uvijeni krajevi izgledaju romantično

Natapirana kosa

Ne, nećete izgledati kao Ejmi (Amy Winehouse). Natapirana kosa je izuzetno moderna i elegantna. Za ovakvu frizuru ipak posetite frizera, jer nije isto natapirati svaki tip kose. Ostatak kose možete ukrasiti, uviti figarom ili isfenirati. Izbor je na vama.

8. Natapiran gornji deo kose je jako elegantan Najefektnije maturske frizure

Natapiran gornji deo kose je veoma elegantan


Tamara Jovanović voli Njujork, palačinke sa nutelom i plazmom, Gossip Girl, parfeme, umetničke fotografije, knjige, citate, ljude bez predrasuda sa dobrim manirima. Hedonista. Autorka je bloga Gossiphoneyxoxo. Voli citat “Style is an expression of individualism mixed with charisma.”

Comments