Nedelja mode u Parizu je tek otvorena, a već nam je pružila neke od najinteresantnijih modnih revije ove mode sezone. Još uvek željno iščekujemo reviju čuvene francuske modne kuće Chanel, kao i revije koje će nam prikazati Kenzo, Acne Studios i Balmain, a do tada izdvajamo revije modnih kuća Christian Dior, Marine Serre, Coperni i Koché. Iza revije brenda Dior stoji kreativna direktorka i kreatorka Maria Grazia Chiuri, koja je već istaknuto ime na modnoj sceni i poznata je po tome što prošlost i tradiciju savršeno spaja sa principima koji obeležavaju budućnost. Suprotno od nje, iza brenda Marine Serre stoji mlada istoimena kreatorka koja tek gradi svoju karijeru, ali već uzdrmava modnu scenu svojom jedinstvenom estetikom, i već stiče veliki broj fanova među zvezdama muzičke scene. Svaka od ove čeiti revije razlikuje se među sobom, stilski i estetski, ali svaka ima nešto posebno da nam ponudi, a evo i šta smo izdvojili iz svake od njih.

Christian Dior – refleksija novog stila života 

Kada je pristupila kreiranju ove kolekcije, Maria se fokusirala na novi stil života u kojem se svi trenutno nalazimo, okrenuti više sebi i privatnosti u svojim domovima. Ona smatra da odeća uvek treba da bude refleksija života koji vodimo, pa tako i u ovom slučaju, ili možda naročito u ovom. Ona se upravo zato fokusirala na kreiranje kolekcije koja odiše komforom i slobodom, što je na neki način suprotno od onoga što smo do sad mogli očekivati od modne kuće Dior, koja je poznata kao haute couture kuća, što podrazumeva dobro ukrojene i glamurozne odevne komade. Maria nam je ovom prilikom predstavila novu siluetu, blago stukiranu ali voluminoznu i oslobađajuću, za koju je i sama rekla da drži palčeve da če je Dior publika prihvatiti – a mi ne sumnjamo da hoće.

Marine Serre – budućnost je već tu

Marine nam je ove godine predstavila kolekciju pod nazivom Amor Fati, koju je pratio neverovatan distopijski kratki film, u kom je učestvovala čuvena muzičarka Sevdaliza. Kompletna kolekcija nosi sa sobom distopijski, futuristički izgled i atmosferu koja nas podseća na filmsko ostvarenje rađeno po naučno fantastičnoj knjizi Dune. Ovaj film fokusira se na prirodu ljudi, koja je još više naglašena u periodu 2020. godine kada smo dane provodili u samoći i izolaciji, a odevni komadi nose estetiku po kojoj je Marine već poznata. U pitanju su kombinzoni obeleženi polu mesecima, kao i neobična odela kompletno dezenirana, koja nam privlače pogled ali istovremeno svojim intenzitetom sprečavaju mogućnost da u njih dugo gledamo.

View this post on Instagram

You are invited to experience the online screening of our film AMOR FATI, revealing the new collection on 29 – 09 – 20 at 10:30 AM CEST A cycle of timeless events and encounters are performed by mystic characters immersing the viewer into their world. With the aid of token items, two cryptic individuals navigate between parallel existences, living an astral projection, guided by each other’s truths. Sterile and hostile at first sight, each environment is populated by a series of tightly knit clans that will witness their rites of passage. Despite feelings of danger, care, seduction, and vulnerability, the two chameleonic figures take a leap of faith into the unknown: AMOR FATI AMOR FATI by Marine Serre Directed by Sacha Barbin and Ryan Doubiago Starring Sevdaliza & Juliet Merie Produced by Avoir

A post shared by MARINE SERRE – FUTUREWEAR (@marineserre_official) on

Comments