Blistav, savršen ten koji ne izgleda kao maska, već sveže i prirodno, obrve koje na pravi način uokviruju lice, diskretno našminkane oči i nežna boja na usnama – glumica Margo Robi je devojka na koju zaista treba da se ugledamo kada je reč o šminkanju. Za njen prepoznatljivi makeup look je zadužena Pati Dubrof, makeup umetnica koja je već obezbedila svoje priznanje u makeup svetu sarađujući sa još nekim poznatim lepoticama kao što su Alisija Vikander i Prijanka Čopra. Ne samo što je “glowy-skin čarobnjak” sa neverovatnim umećem nanošenja senke, već je Pati i “specijalista” za to da ženu koju šminka učini najblistavijom verzijom sebe, što je efekat koji želimo svakog jutra kada započinjemo svoju makeup rutinu!

Ako sve ovo uzmemo u obzir, naravno da smo spremne da učimo i radimo na sebi, tačnije, na svojim makeup navikama. Zato, Margo i Pati, naučite nas svemu što i same znate!

Prvo maska, a onda šminka

Kao neko ko je zadužen za to da žene učini prelepim, Pati smatra da je mnogo važnije da učini da se žene osećaju prelepim. Instant doza samopouzdanja je zato maska za lice koja predstavlja savršenu uvertiru za dalje korake u šminkanju. Ona preferira maske za lice u obliku maramice, a dodatni poeni idu onim maskama koje sadrže vitamin C koji je odličan za kožu. Naravno, očekivano je da nemaš vremena da svakog jutra uživaš u maskicama za lice, ali ako te tog dana očekuje bitan sastanak – zašto da ne! Em ćeš se opustiti, em ćeš blistati!

Hidratantna krema + masaža = prirodno konturisanje

Kako Pati sama kaže, mnoge žene traže od nje da im prilikom šminkanja “odradi” i konturisanje. Ona to ne odbija, ali konturiše na malo drugačiji i neočekivani način. Naime, ona koristi regularnu hidratantnu kremu koju uz blagu masažu nanosi na lice i to na one delove koje bi konturisala, stvarajući zapravo vizuelni efekat istaknutih ključnih tačaka lica. Na ovaj način se koža “puni” kiseonikom i hranljivim materijama te zdravo i privlačno blista sama od sebe. Takođe, Pati koristi kremu i kao hajlajter da bi koži na tim posebnim mestima obezbedila prirodni sjaj. A zato Margo Robi ima tako dobar ten!

Comments