Neki dani su prosto… Bolje je da se nisu ni desili! Probudiš se ujutru i ničim izazvano se iznad tebe stvori neki tmurni oblak koji te prati tokom celog dana i preti da u tebi izazove želju da nekog ubiješ. Ili da se elegantno vratiš u krevet, prekriješ preko glave i probudiš sutra. Nažalost, nijedno od ta dva nije opcija pa tako moraš da se boriš sa svojim lošim raspoloženjem tokom celog dana. Mrzovoljno gledaš u kalendar, nisu ti “oni dani”, niti je PMS. Pa šta ti je onda? Juče si baš bila lepo raspoložena, čak se nisi nijednom iznervirala… Loše raspoloženje je takvo – obično dolazi kao grom iz vedra neba, ne znaš kada da ga očekuješ, ali znaš da, kada se desi, već je kasno. Ceo dan ti je otišao u… Možda je samo ponedeljak?

bella 1 1 Najlakši načini da se oraspoložiš kada ustaneš na levu nogu

Dobro, šta je tu je. S obzirom na to da ne možeš da se vratiš u krevet kao što bi želela, niti da nekoga “skratiš za glavu” samo zato što je trepnuo u tvom pravcu, na tebi je da pronađeš načine kako da se oraspoložiš. I ne, to nije nemoguća misija! Skupi sve te ovce koje ti nisu na broju i pokušaj sa ovim:

Društvene mreže su OK, ali samo odabrani profili

Kada ti je dan siv, uglavnom se nećeš oraspoložiti skrolujući po društvenim mrežama. Jednostavno, tu možeš pronaći mnogo toga uznemirujućeg što ti danas zaista nije potrebno. Na primer – zamisli da naletiš na fotku bivšeg, kojeg još uvek nisi prebolela, sa novom devojkom! Ili fotku svoje najveće suparnice koja se hvali novim poslom koji ti nisi uspela da dobiješ! Ili, šta god. Na društvenim mrežama možeš videti mnogo toga što će u tebi probuditi zavist, a s obzirom na to da i ovako nisi raspoložena, može da se desi da ti samo bude još gore. Ipak, ruku na srce, mnogo je profila koji ti zaista mogu popraviti raspoloženje i uz koje ćeš se slatko nasmejati. Njih je sasvim u redu pratiti za instant dobro raspoloženje!

Pokreni se

Izađi iz kuće i prošetaj. Ostavi telefon kod kuće, ako ne možeš da ga podneseš. Neka zvoni do ujutru! Uživaj u lepom danu, svakodnevnim prizorima koji su tako simpatični, a ti nikako da ih primetiš jer si stalno u gužvi. Sedi na klupu i diši. Samo diši. Zatvori oči. Opusti se. Isključi misli. Uh, bolje je, zar ne? Možda su zapravo misli te koje te “truju” i stvaraju negativno raspoloženje? Može biti! Dakle, još jednom, isključi ih, ne trebaju ti.

Slušaj muziku

Kada želiš da se oraspoložiš pomaže i muzika. Neki kažu da je OK slušati tužne pesme kada si tužna, dok drugi tvrde suprotno. Mi smo ipak za drugu varijantu. Pusti svoju omiljenu brzu, živahnu pesmu i zapleši. Ionako te niko ne gleda! Omiljeni ritam i dobro poznate reči te vesele pesme će ti automatski podići raspoloženje i naterati te da vrckaš i igraš po kući, kao da si na plaži ili žurki. Hej, pa i te asocijacije pozitivno utiču na tebe, zar ne? Mmm, more…

blog1 2 Najlakši načini da se oraspoložiš kada ustaneš na levu nogu
Comments