Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Novi gradovi čekaju na tebe! Evo gde sve možeš jednostavno da otputuješ ovog proleća!

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

Tri saveta za postojani tečni puder

Kažu, ko jednom poseti Južnu Ameriku, vratiće se sigurno opet. Ovaj daleki, četvrti kontinent po veličini, zaista ima mnogo toga da ponudi i zadovolji znatiželjne poglede turista. Peščane plaže, topla tropska klima, ukusni domaći specijaliteti i gostoljubivo lokalno stanovništvo učiniće da uživate u svakom trenutku i na svakom mestu. Tako bar kažu oni koji su bili.

Ako odlučite da krenete u avanturu zvanu Južna Amerika, evo nekih mesta koje nikako ne smete zaobići.

“Casapueblo” je kuća umetnika Karlosa Paeza Vilara (Carlos Páez Vilaró), nalazi se u Urugvaju i u okviru nje nalazi se muzej, hotel i umetnička galerija. Ovu kuću, koja svojim belim zidovima podseća na mediteranske kuće, Karlos je sagradio za svog sina Karlitosa Paeza (Carlitos Paez) nakon što je ovaj preživeo avionsku nesreću.

Slika 188 Najlepša mesta u Južnoj Americi

Danas je “Casapueblo” jedna od najvećih turističkih atrakcija

Caño Cristales je reka u Kolumbiji i zaista je jedinstvena. Poznata je i po imenima “Reka pet boja”, “Reka u duginim bojama” ili kao “Najlepša reka na svetu”, zbog crvene, žute, zelene i plave boje koje se mogu videti na dnu.

Slika 291 Najlepša mesta u Južnoj Americi

Ova jedinstvena pojava predstavlja pravi izazov za istraživače i ljubitelje južnoameričkih divljina

Još jedna znamenitost koja oduzima dah je jezero Laguna Verde u Boliviji, blizu čileanske granice, a smešteno ispod vulkana Likankabur.

Slika 384 Najlepša mesta u Južnoj Americi

Ako imate sreće možete videti i flamingose kako izvode svoj “ples” na jezeru

Patagonija je deo Južne Amerike koji se nalazi istočno od Anda. Jedan deo Patagonije pripada Čileu, a jedan deo Argentini. Većim delom je prostrana ravnica, a u udubljenjima ravnice nalaze se jezera i jezerca sa slankastom i svežom vodom.

Slika 466 Najlepša mesta u Južnoj Americi

Pored toliko nesvakidašnjih predela i dobre hrane koju možete probati, ovde vam nikada neće biti dosadno

Duga 6,448 kilometara i vodom najbogatija reka na svetu. Reka Amazon izvire u Peruu, a zatim teče 3,615 kilometara kroz Brazil.

Slika 554 Najlepša mesta u Južnoj Americi

U amazonskoj prašumi živi bogat biljni i životinjski svet

“Anđeoski vodopad” je najviši vodopad na svetu. Visina vodopada je tolika da se od vetrova voda pravi u izmaglicu pre nego što padne na zemlju. Nalazi se na malenoj reci Čurun u Nacionalnom parku Kanajma, u Venecueli.

Slika 651 Najlepša mesta u Južnoj Americi

Nacionalni park Kanajma je 1994. godine upisan na listu Svetske baštine kao prirodno dobro

Maču Pikču je sveti grad Inka koji se nalazi na najvišem delu istočnih Anda, u Peruu. Ovaj grad je izgrađen verovatno oko 1300. godine, ali je ostao sakriven sve do 1911. kada ga je otkrio Amerikanac Hajram Bingman (Hiram Bingham). Maču Pikču svedoči o vremenu veličanstvenog carstva Inka.

Slika 738 Najlepša mesta u Južnoj Americi

Godine 2007. proglašen je za jedno od novih sedam svetskih čuda

Rio de Žaneiro bivši je glavni grad Brazila. Karneval, samba, plaže Kopakabana, Ipanema i Leblon su ono po čemu se prepoznaje Rio. Najpoznatija atrakcija i zaštitni znak grada je statua Isusa, poznata kao statua Hrista Spasa (Cristo Redentor) na brdu Korkovadu. Ako ste ljubitelji sporta, onda je Rio pravo mesto za vas. Najpopularniji sport je fudbal, a naročito fudbal na pesku.

Slika 831 Najlepša mesta u Južnoj Americi

Ljude iz Rio de Žaneria zovu Karioke

Vodopadi Iguazu nalaze se u argentinskoj provinciji Misiones i među najvećim i najspektakularnijim su vodopadima na svetu. Legenda kaže da je Bog nameravao da se oženi prelepom devojkom Naipi (Naipi), ali je ona pobegla sa svojim ljubavnikom u kanuu. Ljut, Bog je razdvojio reku stvorivši vodopad osudivši tako ljubavnike na večni pad.

Slika 926 Najlepša mesta u Južnoj Americi

Vodopadi se sastoje od 275 slapova visine do 70 metara i danas s punim pravom uživaju status svetske baštine

Izvori fotografija: toptravellists.net, puntadelestegourmet.com, lamacarena-meta.gov.co, tuswallpapersgratis.com, en.wikipedia.org, mylifeisbrilliant.com, south-america-central-america.knoji.com, unisalibraryresearch.blogspot.com, americapictures.net, argo-platinum.com


Katarina Stamenković je studentkinja književnosti i zaljubljenik u moderne plesove. Ne može da zamisli dan bez dobre jutarnje kafe i svojih prijatelja. Inspiriše je miris letnje kiše na ulicama njenog grada.

Editors choice