Ove godine mnoge su se zvezde povinule za najvećom modnom ikonom Odri Hepbern (Audrey Hepburn). Svaka od njih bila je Odri na svoj način, prateći večiti trend bez kog moda i stil ne bi imali svoju najvažniju predstavnicu – malu crnu haljinu, osnovni i esencijalni deo garderobera svake žene, simbol neprevaziđene elegancije.

Na crvenom tepihu Šarliz Teron (Charlize Theron) je u protekloj godini bila pravi primer da prefinjenost ne zrači samo iz odevne kombinacije već i iznutra. A osim zavodljivog pogleda, zavodila je i prelepa crna Lanvin haljina, čiji je strogi oblik razbio donji izrez na levoj nozi.

slika 119 Najlepše crne koktel haljine u 2012. godini

Šarliz je neprikosnovena lepotica

Po mišljenju modnog sveta, jedna od najvećih modnih ikona dvadesetprvog veka je upravo Kejt Mos (Kate Moss). U interesantnoj crnoj haljini dizajnerke Stele Makartni (Stella McCartney) Kejt izgleda vrlo odmereno.

slika 222 Najlepše crne koktel haljine u 2012. godini

Kejt se za ovu priliku udaljila od svog nonšalantnog i ekstravagantnog stila

Mlada i atraktivna glumica Kodi Horn (Cody Horn) odlučila se za vrlo modernu varijantu male crne haljine koja izgleda fantastično!

slika 313 Najlepše crne koktel haljine u 2012. godini

Moderna haljina je u skladu sa njenim godinama

Divna Džulija Roberts (Julia Roberts) ove godine je pozirala na crvenom tepihu u Los Anđelesu u crnoj haljinici sa belom kragnom i manžetnama na rukavima. Neodoljivu haljinu dizajnirala je Viktorija Bekam (Victoria Beckam).

slika 410 Najlepše crne koktel haljine u 2012. godini

Džulija ne ume da pogreši

Prelepa Kejt Bosvort (Kate Boswort) privukla je svu pažnju pojavivši se u sjajnoj i drugačijoj verziji od obične crne haljine. Haljinu koja se našla pod budnim okom svih posmatrača dizajnirao je Prabal Gurung (Prabal Gurung).

slika 56 Najlepše crne koktel haljine u 2012. godini

Graciozna i ekscentrična haljina definitivno je bila jedna od najlepših ove godine

Klasičnu crnu haljinu sa interesantnim crnim naramenicama ponela je En Hatavej (Anne Hathaway). Klasiku njene odevne kombinacije upotpunili su neprevaziđen crveni lak za nokte i simpatična kratko ošišana kosa koja doprinosi da En izgleda neodoljivo i sa stilom. Elegantnu haljinu je kreirala Viktorija Bekam (Victoria Beckam).

slika 65 Najlepše crne koktel haljine u 2012. godini

Jedna od najlepših glumica poštuje pravilo klasičnog stila: "Manje je više"

Kada prvi put ugledate ovu haljinu, ne možete da ne primetite njen zanimljivi kroj. Gvinet Paltrou (Gwyneth Paltrow) vrlo dobro zna da ukoliko je “gore otkriveno, dole je pokriveno”, tačnije, iako je gore dosta otvorena, haljina prelazi dužinu kolena izgledajući istovremeno i pristojno i ženstveno.

slika 74 Najlepše crne koktel haljine u 2012. godini

Talentovana Gvinet izgleda veoma graciozno

Ponovo jedna urbana i drugačija crna haljina! Ova haljina kao spoj različitih materijala učiniće da se zaljubite u nju kao što se zaljubila i Harli Vijera-Njutn (Harley Viera Newton) koja je nosi. Haljina je kreacija modne kuće Max Mara.

slika 82 Najlepše crne koktel haljine u 2012. godini

Ona uvek ume da bude drugačija

Za cvetnu i čipkastu haljinu koja joj baš priliči odlučila se ljupka i nežna Aleksa Čang (Alexa Chung).

slika 92 Najlepše crne koktel haljine u 2012. godini

Prefinjena Aleksa u pažljivo odabranoj kombinaciji

Lepa Karli Klos (Karlie Kloss), prema mišljenju mnogih modnih znalaca jedan od top dvadeset modela u svetu, potvrdila je svoj smisao za modu i modne trendove obučena u crnu haljinu sa peplumom, jedinstvenog oblika i kroja. Osvojila nas je i klasična neprevaziđena torbica, kao i dobro ukombinovane sandale.

slika 102 Najlepše crne koktel haljine u 2012. godini

Ova crna haljina nije mogla da prođe nezapaženo ove godine

Kako je crna haljina deo trenda koji ne bledi, ostaje da vidimo hoće li naredne godine modni dizajneri prevazići do sada viđene oblike i krojeve crnih haljina, učiniti je još više poželjnom i potvrditi njenu neprolaznost i večitost.


Tara Đukić obožava Beograd, Lejdi Gagu, modu, osmehe svojih najboljih drugarica, kao i one kratke, a velike trenutke u životu kada shvati koliko je srećna. Veruje u ljubav jer ume da voli. Živi za dan kada će ostvariti svoje snove i biti uspešna, ispunjena žena. Svoje doživljaje i misli svakog dana deli sa svojim blogom Belgrade Fashion Love. Za sebe voli da kaže je glavna i odgovorna urednica svog tananog srca, rastrojenog uma i jedinstvenog života.

Comments