Kao i uvek, i na ovogodišnjoj Nedelji mode u Parizu imali smo prilike da vidimo mnogo prelepih kreacija poznatih dizajnera koje su nas doslovno ostavile bez daha. Većina haljina bila je inspirisana romantikom, pa smo tako mogle da vidimo mnogo čipke, tila, cvetića, nežnih boja i modela kao iz bajke.

Kada smo već kod bajki, mnogi poznati brendovi bili su inspirisani upravo njima – bajkama. Diznijeve princeze su izgleda večna inspiracija, pa su tako Dior, Chanel, Elie Saab i druge poznate modne kuće svoje kreacije prilagodile poznatim i omiljenim lepoticama našeg detinjstva.

Zuhair Murad bila je inspirisana poznatom malom sirenom Ariel. Jedan od modela koji je predstavila bila je duga, romantična haljina roze boje ukrašena zanimljivim vezom i sitnim perlicama. Sa obzirom na to da je reč o dugom, zatvorenom modelu, duboki šlic je haljini dao dozu seksepila. Srebrni kaiš i sandale na vezivanje iste nijanse učinili su ovu kombinaciju zaista dostojnom princeze.

Ariel Wearing Zuhair Murad Couture Najlepše haljine sa NEDELJE MODE inspirisane Diznijevim princezama

Bela, iz romantičnog crtanog filma “Lepotica i zver”, poslužila je kao inspiracija poznatom kineskom dizajneru Guo Pei. Njena čuvena žuta haljina sašivena je krajnje jednosatvno, ali ju je prelepi vez učinio zaista efektnom. Zlatna kruna upotpunila je izgled i učinila da manekenka izgleda kao da je upravo išetala iz poznate Diznijeve priče.

Belle Wearing Guo Pei Couture Najlepše haljine sa NEDELJE MODE inspirisane Diznijevim princezama

Prelepa plava haljina koju je na balu nosila Pepeljuga, u stvarnosti i kreaciji Zuhair Murad izgleda ovako: podrazumeva se – duga, nežno plava, providna sa izvezenim detaljima u obliku listića. Uz zanimljivi ukras u kosi ovakav model haljine može vam poslužiti kao inspiracija za venčanicu.

Cinderella Wearing Zuhair Murad Couture Najlepše haljine sa NEDELJE MODE inspirisane Diznijevim princezama
Comments