Ako niste od onih koji vole i hladno zimsko vreme, možda je najbolje rešenje odmor na nekim od najlepših plaža koje svet ima da ponudi. Uvek osunčane plaže skrenuće vaše misli sa hladnog vremena, zimskih jakni i snega. Pogledajte neke od najlepših plaža koje će uspeti da vam pruže takav osećaj.

Plaža Paeau – Moorea, Tahiti

Ova plaža je jedna od onih neodoljivo opojnih plaža. Ovo ostrvo je manje poznato od samog Tahitija, ali ne i manje božanstveno. Paeau plaža je jedna od najlepših plaža za zimsko doba. Poznata je po neverovatno belom i mekom pesku, kristalno čistoj vodi i koralima u obliku srca. Ovo je pravo mesto za odmor za sve romantike i ljubavne parove.

SLIKA 212 Najlepše plaže za beg od zime

Teško da bilo šta može nadmašiti prizore i zvuke sa ove plaže

Plaža L’ Hermitage – ostrvo Reunion

Za sve one koji baš i nisu ljubitelji snega ova plaža je pravi izbor. Nalazi se na ostrvu Reunion, nedaleko od Mauricijusa i okružena je neravnim, crnim vulkanskim kamenjem. Dovoljan je samo jedan pogled na veličanstveni okean i poželećete da je posetite ponovo.

SLIKA 310 Najlepše plaže za beg od zime

Provedite zimu na ovoj plaži

Plaža Hikaduva – Hikaduva, Šri Lanka

Udaljena samo tri i po sata od prestonice Šri Lanke nalazi se plaža Hikaduva. Kristalno čista voda, korali i tropske ribe raznih boja samo su neki od razloga zbog kojih bi vredelo posetiti ovu plažu i koji privlače hiljade i hiljade turista svake godine. Odlično mesto za sve koji vole surfovanje, poznato po festivalu “Hikkafest” koji se tradicionalno održava svakog jula i avgusta.

SLIKA 46 Najlepše plaže za beg od zime

Turisti posećuju Šri Lanku upravo zbog plaže Hikaduva

Plaža Manafaru – Maldivi

Ukoliko želite dobar provod, ovo je pravo mesto za vas. Plaža Manafaru je poznata po mekom i belom pesku, tirkiznoj vodi i predivnim palmama koje ostavljaju bez daha. Pobegnite od hladnog vremena i spremite se za uživanje na ovoj plaži.

SLIKA 5 Najlepše plaže za beg od zime

Odmorite se na plaži Manafaru

Plaža Sajaulita – Meksiko

Ova plaža je pravi raj na zemlji. Jedna od najlepših plaža za zimski period ponudiće vam nezaboravan odmor na belom pesku, surfovanje i odličan provod.

SLIKA 65 Najlepše plaže za beg od zime

Uživajte u zalasku sunca na Sajauliti

Plaža Tamarindo – Kostarika

Dokaz da je ovu plažu vredno posetiti je to što to čini većina poznatih ljudi širom sveta. Dočekajte zalazak sunca na ovoj plaži i imaćete prilike da vidite mnoštvo zvezda padalica i ujedno uživate u miru koji ona nudi.

SLIKA 75 Najlepše plaže za beg od zime

Prava oaza mira

Plaža Vorvik – Bermudi

Bermudi su poznati po odličnom vremenu, dugim plažama, predivnim prizorima okeana i glamuroznog načina života. Dovoljno razloga da se i posete. Uživaćete u svežoj morskoj hrani, sunčanju na predivnim plažama, zalascima sunca i surfovanju, naravno.

SLIKA 83 Najlepše plaže za beg od zime

Teško ćete odoleti svemu što ova plaža ima da ponudi

Plaža Kokal – Nikaragva

Ušuškana i mala plaža pružiće vam osećaj mira i spokojnosti. Udaljena je od velikih i glamuroznih odmarališta i idealna za sve koji uživaju u prirodi.

SLIKA 93 Najlepše plaže za beg od zime

Za sve one koje ne privlače luksuzna odmarališta

Izvori fotografija: mario-stemaxime.com, travel-srilanka.net, jetsettravelmaldives.com


Zorana Puretić je studentkinja Fakulteta političkih nauka. Voli putovanja, čitanje knjiga i druženje sa prijateljima. Idealno opuštanje je uz šolju kafe i dobru knjigu.

Comments