Suva, masna, dehidrirana ili osetljiva koža? Ovo će biti tvoj novi najbolji #SKINCARE prijatelj!

Wannabe editorijal: GAME OVER

Šta žene u tridesetim rade bolje od žena u dvadesetim?

Ovako to rade influenserke: Ovu beauty rutinu za negu kože lica moraš i ti da probaš!

Otkrivamo: Najinstagramičniji restoran u Beogradu

Koji PINK koktel treba da postane tvoje zaštitno piće? Reši KVIZ i saznaj!

Zašto vitamin C u službi lepe i negovane kože nikada neće izaći iz mode?

Laki načini da “one dane” učiniš manje stresnim i napornim

Radiš kao freelancer? Pronašli smo mesto koje će postati tvoja nova omiljena dnevna “kancelarija”!

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Katarina Lebedeva je rođena 1988. godine u Moskvi, gde je i studirala slikarstvo kod veoma strogih profesora. Učili su je da mora raditi svakodnevno, ne čekajući inspiraciju.

Posle prve slike, naslikane u šesnaestoj godini, usledilo je trideset zrelih i dovršenih kompozicija, nad kojima je ova devojka izvršila masakr. Pošto ih je uništila, napokon se pronašla u avangardnom umetničkom pokretu nastalom kombinacijom drevnih i modernih slikarskih tehnika, kao i ravnopravnom upotrebom kista, prstiju, noža, špakle i solidne količine boje i grubog alata. Katarina je tada počela veoma uspešnu karijeru, otvorivši svoju izložbu u Domu Romanovih delom “Hrabri kapetan”. To ulje na platnu posvećeno je njenom harizmatičnom ocu, inače, kapetanu broda.

U istoj seriji našli su se i velikani poput Betovena, Puškina, Tolstoja, Remboa, Marije Kalas, itd.

Katarina 5 Najlepši umetnici sveta: Slikar Katarina Lebedeva

Svoj stvaralački proces Katarina opisuje kao mačevanje sa slikom, zbog nanošenja boje na način koji iziskuje pojačanu koncentraciju i telesni napor – uz apotekarsku preciznost prilikom pripremanja palete. Samo jedan pogrešno povučen potez ili promašena gustina boje mogu upropastiti celu sliku.

Katarina 4 Najlepši umetnici sveta: Slikar Katarina Lebedeva

Mlada lepotica se ne plaši eksperimentisanja, neizvesnosti, kontradiktornosti, nepoznatog. Odrekla se gradskih uslova i udobnosti, tako da je dugo živela u šumi. Iako je pozirala bez odeće kolegi – pripadniku istog slikarskog pravca (lavizm), njen omiljeni umetnik je Andrej Rubljov. Sveti ikonopisac je njena opsesija od ranog detinjstva i presudni razlog za izbor životnog poziva.

Katarina 1 Najlepši umetnici sveta: Slikar Katarina Lebedeva Katarina 2 Najlepši umetnici sveta: Slikar Katarina Lebedeva Katarina 3 Najlepši umetnici sveta: Slikar Katarina Lebedeva Autoportret Najlepši umetnici sveta: Slikar Katarina Lebedeva Ludvig van  Betoven Najlepši umetnici sveta: Slikar Katarina Lebedeva

Izvor fotografija: lavizm.ru

Slavica Trajković 

Editors choice