Najluksuzniji spa centri u Evropi daju vam priliku da vidite koliko raskošno wellness može da izgleda – i da se doživi. Od luksuznih odmarališta smeštenih u planinama do spokojnih primorskih utočišta, svaki spa centar na ovoj listi donosi vrhunsko opuštanje. Bilo da tražite romantični odmor, nesvakidašnje porodično okupljanje ili solo vreme, ove vrhunske banje pružaju širok spektar tretmana i usluga koje će vam pomoći da se opustite i osvežite.

Sa stručnim osobljem, najsavremenijim objektima i ambijentom koji oduzima dah, spa centri su savršena destinacija za svakoga ko traži malo uživanja. Evo koji spa centru su naš travel goal.

Ovo su najluksuzniji spa centri u Evropi

Grand Hotel Tremezzo, jezero Komo, Italija

Klasična evropska elegancija palate i pogled zbog kojeg se uzdiše. Smešten na zadivljujućoj lokaciji na obali jezera Komo, ovaj hotel, koji je ujedno i spa centar, jeste poslednja reč luksuza na jednoj od najtraženijih destinacija u Italiji.

Tu su toplotni tretmani u turskim kupatilima, mediteranskim parnim kupatilima i saunama sa kojih se pruža neometan pogled na jezero. Takođe, spa centar ovog hotela ima mermerne hamam sobe i luksuzne specijalne apartmane za dvoje, sa hidromasažnom kadom, saunom, parnim kupatilom, kontrastnim kaskadnim tušem i opuštajućim masažama za parove.

Hotel ima i “beskonačni” bazen, koji čini da se osećate kao da pravo iz njega možete da plivate u duboke plave vode jezera Komo. Hotel ima partnerstvo sa Santa Maria Novellom, jednom od najstarijih operativnih apoteka na svetu, koju su prvi put osnovali 1612. monasi iz Firence. Stvorili su posebnu liniju tretmana kako bi upotpunili jedinstveno okruženje jezera Komo, a mogu da se isprobaju u spa centru.

Bio-Hotel Stanglwirt, Austrija

Nemojte razmišljati o Stanglwirtu kao o hotelu – to je pre prostran, ekološki prihvatljiv niz drvenih zgrada, sa izrazito luksuznim dodacima. Tu je bar sa staklenim zidom tako da možete da gledate snežnobele konje lipicanere u trku, ogroman spa centar koji se sastoji od niza parnih i sauna nalik pećini, otvoreni bazen napunjenog jezerskom vodom, teniski tereni sa pogledom na planinski lanac i najudobniji kreveti koje možete zamisliti.

Dr Barbara Sturm, kozmetičarka holivudskih zvezda, u ovom hotelu pruža Molecular Facial tretman, koji zateže i duboko hidrira kožu.

Terre Blanche Hotel and Spa, Francuska

Smešten u živopisnom delu Provanse, Terre Blanche spa centar je ogroman, sa uređenim spoljnim „zen prostorom“ iz kojeg možete pijuckati čaj od limuna po lepom vremenu, dok su sobe opremljene terasama od terakote na kojima ujutru možete uživati u kroasanima. Ne zaboravite da spakujete bikini – impresivnom art deco bazenu je nemoguće odoleti.

Masaža u Terre Blanche je prava radost jer terapeuti prilagođavaju tretmane vašim tegobama, tako da možete da odete i izaberete nešto što će ublažiti bolove u mišićima i ostaviti da se osećate energično u jednoj sesiji. Takođe, mirisna 100% prirodna ulja su poseban užitak.

Anazoe Spa u Costa Navarino hotelu, Grčka

Na poluostrvu Peloponez su smeštena dva povezana hotela koji čine Costa Navarino, gde ćete pronaći sve sastojke za restorativni odmor. Hotel ima mnoštvo restorana poput tradicionalne taverne i niz kafića u seoskom stilu, bazene i impresivni spa centar od 4.000 kvadratnih metara. Ali, ne dozvolite da vas njegova razmera zavara – pažnja posvećena detaljima u Costa Navarino je usmerena ka očuvanju ovog očaravajućeg dela Grčke.

Masline su ključni detalj hotela – da bi golf tereni bili izgrađeni, iščupalo se i ponovo posadilo na stotine maslinovih drva, pa sad beru svoje maslinovo ulje. Oleoterapijski tretman koristi lekovita, antioksidativna svojstva ulja.

Jumeirah Port Soller Hotel & Spa, Majorka

Izgrađen na litici sa pogledom na slikovito ribarsko selo Port de Soler, Jumeirah Port Soller Hotel & Spa kao da lebdi između mora i neba. Okružen planinskim vencem Tramuntana, koji je pod zaštitom UNESCO-a, odmaralište nudi jedinstveno mesto za odmor na Mediteranu.

Od hladnih peškira i svežeg lokalnog soka od pomorandže po dolasku, usluga je besprekorna. Započnite dan doručkom sa pogledom na nepregledni okean pre nego što pređete u bazen. Zatim provedite sat vremena u spa centru prepuštajući se opuštajućoj masaži. Večeri možete provesti uživajući u pogledu na more u prestižnom restoranu Es Fanals by Javier Soriano, koji koristi najkvalitetnije lokalne proizvode za serviranje ukusnih jela dopunjenih lokalnim vinima.

Pročitajte i ovo: 6 spektakularno luksuznih hotela širom sveta – idealnih za romantično bekstvo

Naslovna fotografija: instagram.com/jumeirahportsoller

Božica Luković

Comments