Znam, znam – ni meni nije jasno gde je nestalo leto i sa sobom odnelo prirodno razbarušene posvetlele kose koje sam viđala svuda oko sebe. Leti, naravno, svi volimo da izgledamo kao da smo proveli sve vreme ovog sveta pod suncem, pa se tako nijanse plave uvek vraćaju u trend, kao i nezaobilazni balayage tretmani koji su naročito obeležili ovu godinu. Ipak, i ovim trendovima mora doći kraj, jer dolazi jesen i sa sobom donosi novu paletu boja, a evo koje nijanse kose će biti aktuelne u narednim mesecima.

Prirodna bakar crvena

Suptilni crveni tonovi često nađu način da nam se vrate na jesen, a ove godine to neće biti izuzetak. Ipak, ova godina je takođe u znaku prirodnosti, pa tako i ukoliko se odlučite za crvenu kosu odaberite prirodniju nijansu bakra, ili duboko crvenu koja će delovati moćno ali ne previše intenzivno. Takođe, možete i prošarati ove dve nijanse tako da dobijete izgled prirodno posvetlelih krajeva.

Sunkissed plava

Ovo je boja koja će obeležiti početak jeseni, odnosno onaj period kada se još uvek pravimo da je leto i dalje tu i pokušavamo da ga produžimo što je više moguće. Ova prirodna, med nijansa tamnije plave kose koja se bolje stapa sa korenom od blajhano, hladno plave odaje utisak da nam je kosa prirodna i da je upila sunce u prethodim danima leta. Ova boja kose takođe je poželjno da bude prošarana suptilnim svetlijim pramenovima na krajevima, koji će joj dati dodatnu svežinu – a za ovu nijansu kose odlučile su se i velike zvezde kao što je J. Lo.

Comments