Iako ima malu površinu, Slovenija je puna prirodnih bogatstava. U njoj se mogu naći lekovite termalne vode, povoljni klimatski uslovi i očuvana priroda koju čovek nije izmenio. Gde god da se zaputite, uživanje vam je zagarantovano. Slovenačka klima i prirodna lečilišta će sigurno povoljno uticati na vaš organizam.

Terme Olimia

Terme Olimia će vam pružiti preporod. Ovde možete uživati u tišini i čistom vazduhu. Ovdese leče: kožne bolesti, stanje nakon operacija i povreda na kostima i mišćima, reumatska oboljenja i smetnje u arterijskom protoku.

Termalne vode temperature između 24 Co i 36 Co su prirodno lekovito sredstvo kojima raspolažu terme Olimia. Dubina izvora sa koga se crpi voda iznosi 520 metara. Ona se izvlači u termalnom parku Aqualuna i na području kampa Natura. Idealna temperatura vode koja se nalazi u bazenima se dobija mešanjem vode sa više izvora.

Stručno osoblje obavlja sve vrste terapija termalnom vodom, koje pomažu nakon operacija, povreda ili bolesti. Vraćaju snagu u mišiće, organe i celo telo uopšte i čine da se ponovo osećate dobro u najkraćem mogućem periodu. Ovde možete naći i razne antireumatske programe a voda pozitivno deluje i na oboljenje perifernih nerava i kožne bolesti.

Wellness na različite načine pozitivno utiče na dušu i telo. Poboljšava način života, čuva vaše zdravlje i sveukupno osnažuje telo. A u termama Olimija wellness je način života, jer Wellness Orhidelia je svet najprestižnijih termalnih čari. Ovaj wellness&spa centar je 2009. godine uvršten u uži izbor 11 finalista Svetskog festivala arhitekture u kategoriji odmor. U wellness centru Termalia, gostima je na raspolaganju više od 2.000 m2 vodenih površina zatvorenog ili otvorenog tipa.

32 Najpopularnije terme u Sloveniji

Terme Olimia

Terme Laško

Još su stari Rimljani uživali u blagodetima termi Laško. Međutim, od tada je prošlo mnogo vremena i terme su u međuvremenu postale jedan od najsavremenijih centara wellness i zdravstvenog turizma. Veliki broj ljudi je povratio svoje zdravlje ili ga očuvao zahvaljujući termalnim vodama Laškog. Kakve god da su vaše potrebe i u kom god da ste dobu, ovde možete naći neki od programa koji je prilagođen vama.

Lekovita termalna voda sama po sebi nije dovoljna. Zato se u termama Laško već jako dugo praktikuju poznati programi rehabilitacije kao i preventivni programi. Veliko iskustvo u radu sa termalnim vodama je pokazalo lekovito dejstvo prvenstveno u lečenju povišenog pritiska, invalidnosti i težih oštećenja ekstremiteta i hronočnih upala kičme i zglobova. Ovde se nudi i masaža podvodnim mlazom, biserne kupke i učenje hodanja u vodi. Takođe, ovde možete naći i Kneippov bazen. Ovde se izvode: kineziterapija, terapija u magnetnom polju sa laserom, balneoterapija, elektro-terapija i radna terapija. Tu su i  brojni programi za lečenje bola u leđima, programi za zdravu kičmu i očuvanje zdravlja i programi za osobe sa multiple sklerozom.

22 Najpopularnije terme u Sloveniji

Terme Laško

Terme Čatež

Jedan od najvećih termalnih parkova u Evropi se nalazi u Termama Čatež. Ove terme su privlačna turistička destinacija za porodični turizam 365 dana godšnje, jer poseduju 12.000 m2 otvorenih i zatvorenih bazena.

Što se smeštaja tiče, ponuda je zaista velika. Možete se smestiti u nekom od hotela ili u jednom od 420 apartmana. Tu je i  kamp (5 zvezdica) sa 490 parcela za kampovanje. Ono po čemu se ove terme izdvajaju od klasične ponude je Indijansko selo, koje raspolaže sa 25 šatora i Gusarski zaliv sa 20 plutajćih kućica na jezeru. Od hotela izdvajamo hotel Terme, hotel Toplice i hotel Čatež. Hotel Golf Grad Mokrice se nalazi na 7 km od termi i tu se nalazi jedno od najlepših golf igrališta u Sloveniji.

12 Najpopularnije terme u Sloveniji

Terme Čatež

Termalna voda povoljno utiče na razna oboljenja. Pogodna je za oporavak nakon povreda i operacija lokomotornog sistema, kod gastrointestinalnih i reumatskih oboljenja i neuroloških i ginekoloških problema. Kineziterapija, elektroterapija, radna terapija, magnetoterapija, termo terapija i izokinetika (najsavremenija metoda  za ojačanje mišića i dijagnostiku, naročito pogoda za sportiste) dopunjavaju hidroterapiju.Naravno, terme Čatež nude šarenoliki spa i wellness program. Jedinstvene rimske kupke pružaju potpunu duševnu i telesnu relaksaciju, a tu su i  razne masaže, limfne drenažei aromaterapije.

Posetite Travel Boutique, posetite naš Wedding Vodič!

 

Comments