Sigurni smo da ste verno ispratili naše reportaže tokom čitavog meseca mode, tako da nećemo mnogo govoriti o tome, ali ono o čemu nismo mnogo pisali je da su modni dodaci dobili poseban spotlajt na modnim pistama. Hodajući na modnim pistama, modeli su bili od glave do pete ukrašeni najnovijim svetlucavim dodacima koji su u skladu sa živahnim vibracijama čitave sezone.

Svi “it” modni dodaci bili su upareni komadima za prijatno vreme koje nas očekuje narednog proleća. Ipak, mi se nalazimo na početku novembra, a trendovi za narednu sezonu već polako počinju da obuzimaju naše društvene mreže. Naravno, svi znamo da nikad nije rano da započnemo ili uskočimo na neki trend, tako da smo u nastavku za vas pripremili šljašteće komade koji će se naći svuda.

Chunky nakit

Poslednjih nekoliko godina su se chunky komadi vratili u modu, i sve češće se mogu videti u sklopu različitih autfita, tako da nas ne čudi što smo mogli da ih vidimo i na modnim pistama u mesecu mode. Ovo je u potpunosti u skladu sa velikim povratkom ’80s, ’90s i 2000s trendova koji gore internetom, sve zahvaljujući generaciji Z. Za ovu priliku smo izdvojili sestre Hadid koje su šetale za Tom Ford, a koje su svojim izgledom veoma verno prenele estetiku osamdesetih – šljokice, ogromne minđuše i ogromna kosa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TOM FORD (@tomford)

Povratak srebra

Kažemo povratak, ali… da li je srebro nekada prestalo da bude u trendu? Svakako, vreme je da malo odložite svoje zlatne komade nakita, jer će narednih sezona srebro biti pravi hit. Na modnim pistama koje su organizovali dizajneri poput Nensi Dojake, Prabala Gurunga, Simone Roche i drugih, hodali su modeli sa debljim lancima i perlama. Primer koji smo izdovjili je sa revije brenda Chopova Lowena.

Pročitajte i ovo: Kako brend Chopova Lowena menja savremeno odevanje

Narukvice za nadlakticu

Žene iz antičke Grčke i Rima nisu jedine koje su svoja tela krasila ovim vrstama narukvica. Vreme je da kanališete svoju unutrašnju odvažnu antičku ženu i da ukrasite svoje ruke ovim nesvakidašnjim komadom, koji se zvanično vratio u modu. Pojedini dizajneri koji su svoje modele ukrasili baš ovakvim narukvicama bili su Michael Kors, Tory Burch i Jonathan Simkhai. Dizajner Raf Simons je dizajnirao veoma zanimljivu varijantu ove narukvice, koja se može nositi i oko zgloba, a koja je u vidu kostiju:

 “Luster” minđuše

Nema boljih minđuša za specijalni događaj od “luster” minđuša. Ovaj tip nakita će vam u sekundi uzdignuti čitav izgled i dati vam instant dozu samopouzdanja. Veoma su sofisticirane i šik, a čitav svoj izgled promenićete uz minimalan trud. Ako ste odlučili da se obučete malo jednostavnije, nema boljeg komada od ekstravagantnih minđuša koje će vam upotpuniti sve što nosite. Raf Simons je, takođe, izradio jedan zanimljiv komad, ali se nama posebno dopao dizajner Yuhan Wang koji je uradio 3D štampane zelene komade u vidu grančica.

Pročitajte i ovo: Street style trendovi koji će biti aktuelni ove jeseni

 

View this post on Instagram

 

A post shared by yuhan wang (@yuhanwangyuhan)

Naslovna fotografija: instagram.com/tomford

Nenad Grubanoski

Comments