10. The Last Shadow Puppets – “My Mistakes Were Made For You”

Spot koji je 2009. pobedio kao najbolji na dodeli NME nagrada predstavlja saradnju između dva briljantna muzičara, frontmena sastava Arctic Monkeys, Aleksa Tarnera (Alex Turner) i Majlsa Kejna (Miles Kane). Aleks i njegova tadašnja devojka Aleksa (Alexa Chung) nalaze se u slupanom autu, koji on napušta i odlazi ka Majlsu. Uz pesmu o romansi dvoje mladih ljudi, koji su prebrzo stekli sve i postali arogantni i prezirni jedno prema drugom, atmosfera spota je apsolutno pogođena. Ljubav je naporna kada partneri počnu da se ne podnose i na kraju slupaju svoju vezu, kao na videu.

9. Plan White T’s – “Hey There Delilah”

Ovaj spot budi saosećanje u vama, jer vam je žao tog simpatičnog dečka sa gitarom koji bi sve svoje dao Dilajli, ali nje nema. Iskren i usamljen kao i sam spot, natera vas da se zamislite o svojoj Dilajli i tome gde je ona sada. Prava stvar za “long-distance parove”, koji su upravo shvatili da im ne ide.

8. Green Day“Wake Me Up When September Ends”

Najpopularniji američki pop-pank bend bio je među prvim muzičarima koji su umesto spotova zapravo pravili kratke filmove. Uz jaku antiratnu poruku, pratimo priču mladog zaljubljenog para, igranog od strane šarmantnog Džejmi Bela (Jamie Bell) i Evan Rejčel Vud (Evan Rachel Wood). Ukoliko do sada niste pogledali ovu srceparajuću pričicu, sada imate priliku.

7. Scouting For Girls – “Love How It Hurts”

Poznato je da su se devojke oduvek primale na “loše momke”, bez obzira na to koliko bi dobrih srca prilikom toga slomile. Činjenica da se većina raskida završava sa “Ti si isuviše dobar za mene” uvek je deprimirala dobre momke, kao i našeg simpatičnog dečaka u spotu. Da li za dobre momke ipak ima nade, pogledajte u spotu.

6. Maroon 5 – “She Will Be Loved”

Još jedna avantura nestašnog Adama (Adam Levine). Ovog puta mu mlađe nije slađe, pa se okrenuo mami svoje devojke. Prava španska serija, kada upetljamo i bogatog muža i ćerku koja otkrije celu aferu. Ali, pesma je jako dirljiva i vizuelno je prikazano da bi Adam voleo da pomogne svakoj ženi koja pati. Želi čovek da ih voli. Mislimo da je spisak žena koje žele da ih baš on uteši poprilično dugačak.

5. Britney Spears i Justin Timberlake

Peto mesto, prema nekima najbolja zlatna sredina ne pripada samo jednom izvođaču. Brit i Džastin dele ovo mesto sa spotovima koje su posvetili jedno drugom. Ako iskopate tabloide sa početka dvehiljaditih i prisetite se cele romanse tadašnjeg omiljenog para, setićete se prevara, spletki i, pre svega, tužnog raskida. Britni je (u spotu) htela da se ubije, a Džastin da joj natrlja drugu devojku na nos. U svakom slučaju, paralelno gledano, oba spota potvrđuju ogromnu ljubav, koju su oni imali još od “Mickey Maus Club-a”.

4. A-Ha – “Take On Me”

“Take On Me” je višestruko bio nagrađivan i smatra se jednim od najboljih spotova, upravo zbog kreativnosti i priče. Čitanje stripova se isplatilo ovoj devojci, jer je pronašla svoju pravu ljubav, buntovnika iz crno-belog sveta. Ukoliko, možda, do sada niste pogledali ovaj spot, saznajte sada da li su našli ljubav u virtuelnom ili realnom svetu.

3. Gwen Stefani – “Cool”

Frontmenka legendarnog benda No Doubt ili, bolje rečeno, kraljica ska muzike i crvenog karmina svojom solo numerom “Cool” pokazala je svoju povređenu stranu. Ona peva o svim devojkama koje se smeškaju i čavrljaju sa bivšim dečkom i njegovom novom devojkom dok iznutra gore. U spotu su emocije zapaljive i kod gospodina Bivšeg, a cela atmosfera spota prikazuje izgubljenu harmoniju i ništa više od uljudnog ponašanja. Gven kao nepopravljiva romantičarka zaslužila je bronzu.

2. Justin Timberlake – “What Goes Around… Comes Around”

Gospodin Džastin je zasluženo dva puta na listi, jer je veći deo njegove videografije čista romantika i ljubav. Ovo je verovatno najbolji Džastinov spot i ne govorimo to samo zbog Skarlet Johanson (Scarlett Johansson) i glamuroznog mizanscena. Hemija između njega i glumice je pun pogodak, stoga ceo spot pršti od strasti. Međutim, on nam, manje-više, poručuje da je karma kučka i da će ti se sve vratiti. To nam je prikazano slupanim old tajmer “ševijem” sa Skarlet unutra. Sve zbog pijane greške…

1. Chris Isaak – “Wicked Game”

Ah, te osamdesete i crno-beli spotovi prepuni prelepih supermodela, poljubaca i plaža… “Wicked Game” je zasluženo odneo pobedu među njima, sa danskom lepoticom Helenom Kristensen (Helena Christensen) u glavnoj ulozi. Hemija između nje i Krisa je savršeno romantična i strastvena, stoga čine idealan par u spotu. A, da li vi želite da se zaljubite?


Jelena Vorkapić živi život rokenrola, iako se prima na elektroniku i hip-hop. Mnogo voli Quentin Tarantina, domaću kafu i caffe latte, Lucky Strike, festivale, filmove, fotoaparate, da razmišlja britanskim akcentom, manekenke sa harizmom, geekove i vesele ljude.

Comments