Kako da budeš još bolja BFF (nego što već jesi!)

Kako da otkriješ (i primeniš!) #slowage umeće življenja

Testirale smo nove K-Beauty maskice – i ovo su naši utisci!

Svima nam je potrebna najbolja prijateljica – evo i zašto!

Kako da pronađeš odgovarajuću nijansu pudera – po uzoru na poznate dame!

Opsednute smo novim DIY maskama za lice – a bićeš i ti!

5 stvari koje se dešavaju kada imaš najbolju prijateljicu

Ready Set Run: Kako da odabareš odgovarajuće patike za trčanje?

Kombinacija aloe vera + hijaluronska kiselina je sada u trendu – evo zašto bi trebalo da je uključiš u svoju skincare rutinu!

Društveno osnaživanje (je) u modi: Šta danas znači biti žena?

1/3

Umetnost je to čudno difuzno polje u kom je veoma evidentna podela na onaj stratus u kom se obrće neverovatna količina novca, u kom se zastupa, prodaje, investira, pregovara i onog koji jedva sastavlja kraj sa krajem kako bi se reklo. U tom visokom svetu, Stohebyja i Christieja, nedavno je prodata slika “Salvatro Mundi” Leonarda Da Vincija za skoro 500 miliona dolara što je nadmašilo Pikasove “Žene iz Alžira” koje su 2015. postavile rekordnu cenu od 179.4 miliona dolara. Međutim, takvi komadi umetnosti neretko su osuđeni na to da kada su jednom prodati, budu u privatnom vlasništvu kolekcionara, gde ih javnost verovatno nikada, ili bar dugo posle neće videti. Ono što se postavlja kao zanimljivo pitanje je, ako su privatni kolekcionari spremni da toliko plate za umetnički rad, koliko je spremna javnost (u bilo kom smislu te reči) da uloži da bi se neko delo poručilo i realizovalo i bilo permenentno izloženo. Bilo kao deo nekog fundusa, ili još češće na nekom mestu u gradu. U skladu sa reletivno nedavnom informacijom da će Kanye West donirati 10 miliona dolara gigantskom Roden Crater projektu Jamesa Turrella koji je u izgradnji od 1972. godine prisećamo se svih velelepnih i skupocenih umetničkih projekata.

Da počnemo od njega kad smo već pomenuli ovaj rad i darežljivog Kanyea. Umetnik radi na ovom projektu od 70-ih što sad već znači gotovo pola veka. Projekat je lociran u 400 000 godina star, dve milje širok krater ugašenog vulkana u Arizoni. Kanye je posetio ovo mesto i bio toliko nadahnut i inspirisan idejom da je odmah odlučio da donira 10 miliona dolara. Kada bude završen, projekat će povezivati različite komplekse, prostorije i sobe. Iako još uvek nema zvaničnog datuma kada može da se očekuje kraj ovog kako se čini never-ending projekta, procenjuje se da su sveukupni troškovi bili 15 do 25 miliona dolara.

View this post on Instagram

James Turell’s Roden Crater / 2017

A post shared by Joshua Kushner (@joshuakushner) on

Editors choice