Modni blogeri se često pominju u negativnom kontekstu, a modne blogerke kao lepe, ali ne mnogo pametne devojke koje fotografišu njihovi momci i muževi.

Međutim, tokom protekle decenije, ovi nezavisni preduzetnici su postali prava sila u modnoj industriji jer ne zauzimaju samo prve redove na revijama najtraženijih modnih dizajnera, već potpisuju i višemilionske ugovore sa najpoznatijim svetskim brendovima. I ne samo to! Neki od njih su već i sami postali brend.

Zato smo odlučili da napravimo listu 20 najuticajnijih modnih blogera na svetu! Ovo je 10 trenutno najuticajnijih među njima!

Nikolet Mejson

Nikolet Mejson je, sa kolumnom koju piše za magazin “Marie Claire” i sopstvenom kolekcijom koju je kreirala za brend Modclotch, jedna od trenutno najuticajnijih blogerki u modnoj industriji. Zajedno sa Gabi Greg promoviše novu plus-size kolekciju brenda Target, a pored toga, Nikolet daje i modne savete u emisijama “Today” i “Good Morning America”. Svoju popularnost duguje i tome što prostor koji je dobila na internetu koristi da bi komentarisala neke značajne društvene teme, kao što su rasizam, seksualnost, pa i trend mršavljenja koji vlada među devojkama.

20 najuticajnijih modnih blogera na svetu 11 20 najuticajnijih modnih blogera na svetu (2. deo)