U najproduktivnijem delu života, kada ste još uvek mladi, a već ste zreli i samosvesni, potrebno vam je i da pravite planove i da živite u sadašnjem trenutku, da budete uključeni i prisutni i da se opustite i napravite otklon u odnosu na odgovornosti koje nosite. Potrebna vam je i avantura i stabilnost, da biste održali duševnu ravnotežu i vitalnost, potrebno vam je sve što možete i želite da uradite, a više od svega vam je potreban stil života koji objedinjuje sve te različite potrebe. 

Radite besmislene stvari samo zato što su zabavne 

Prizovite malo tinejdžerskog duha i zabavite se sitnim i nebitnim stvarima, da biste napravile balans u odnosu na odgovornost i zrelost. Negujte dete u sebi, budite otkačeni, ne morate uvek biti praktični i delotvorni. Zabavljajte se, šta god da je za vas zabava koja vas zaokuplja i ispunjava. Ako vam padne na pamet nešto zabavno, nemojte razmišljati o tome koliko vam vremena to oduzima, nego pomislite “što da ne”. 

Najvažnije stvari na životnom spisku posle 30 e e1591013932714 Najvažnije stvari na životnom spisku posle 30 e

Bavite se stvarima iz kojih ćete najviše naučiti, a ne najviše zaraditi

Ako ste u dilemi između dva posla, prihvatite onaj u kome ćete steći više iskustva i više naučiti, umesto onog u kome ćete više zaraditi. Neprocenjivo je kada radite ono što volite i što vas oplemenjuje, čak i ako se to manje plaća. Ukoliko već imate posao koji vam donosi dobre prihode, ali vas ne ispunjava, bavite se ispunjavajućim hobijem, ili dobrotvornim radom, koji vas ispunjava

Comments