10 trikova za postizanje savršenog “no makeup” makeup look-a

Oh-la-la: Beauty trendovi koje ove jeseni “diktira” grad ljubavi – Pariz!

Kako stvarne žene rešavaju najčešće probleme sa kosom?

Mali trikovi koje možeš da primeniš kako bi imala više vremena tokom dana!

Kako da svoj stajling učiniš #streetstyle urbanim uz pomoć samo jednog komada!

WANNABE DIGITAL AWARDS 2018: Po prvi put u Srbiji, izabrani najbolji influenseri u čak 16 kategorija!

Prvi put mama: 9 pitanja o dojenju koja te možda muče, a nisi imala koga da pitaš!

4 jednostavne odluke koje možeš doneti kako bi dala svoj mali doprinos svetu

5 načina da se odgovornije ophodiš prema novcu

Kako da osvežiš svoj jesenji stil neutralnim nijansama

Kao i ostatak tela, i kožu morate negovati. Kako nam se bliži leto, svi ste svesni da morate obratiti pažnju na sve opasnosti koje prete vašoj koži, a ovo su najčešće greške koje pravimo zaboravljajući koliko je važno (i šta je sve važno) kad se radi o nezi kože.

Odsustvo mleka za sunčanje

Jedna od najvećih i tipičnih grešaka tokom lednjih dana. Čak i kada koristite SPF šminku ispod nje vam treba krema za zaštitu od sunca. Ništa ne može zaštiti vaš ten kao prava, dobra krema za sunčanje.

Suva koža

Ako vas koža zateže, ne vodite računa o njoj kako treba. Suva koža može brže dovesti do bora i biti osetljivija na spoljašnje faktore. Neka vaša koža uvek bude sveža i hidrirana.

embedded skin dryness1 Najveće opasnosti po kožu

Vrućina

Dok štitite kožu, možda ćete prevideti najmoderniji način da je oštetite. Toplota vašeg laptopa može vam ozbiljno opeći kožu. Budite iskrene, koliko puta vam se desilo da sklonite laptop sa krila, a na butinama vidite dve crvene mrlje od toplote? Uvek koristite adekvatnu podlogu ispod laptopa. Može čak i jastuk.

Tretmani u salonu

Odlazak na manikir i pedikir isto su opasni. Jedna od najvećih opasnosti po kožu u vezi je sa neadekvatnom negom u salonima. Od instrumenata koji nisu dobro očišćeni do nepročišćene vode tokom pedikira – čudo jedno na koliko načina možete dobiti infekciju ili gljivice u salonu.

I naravno…

Dijeta

U zavisnosti od toga kakav režim ishrane dijeta nalaže, odnosno koje proizvode podrazumevaju, one mogu biti dosta štetne za kožu. Na primer, čak i ako niste primetili nijedan znak da ste netolerantni na mlečne proizvode, vaša koža možda ipak pati zbog unosa mleka. Pazite šta jedete i neka dijeta koju primenjujete bude dobra i za vašu kožu koliko je blagotvorna za vašu kilažu.


Una Hadži – Nikolić

Editors choice