OK, subjektivno gledano, mikro naočare zaista nisu bile my cup of tea (po slobodnoj proceni, sa njima izgledam kao marsovac), ali gledano objektivno one zaista jesu bile trend i mnogim devojkama jesu dobro stajale – izgledale su prosto kul iako te naočare realno nemaju funkciju. Mislim, čemu naočare ako ne mogu da zaklone skoro pa pola lica, naročito onim danima kada žališ što si uopšte ustala iz kreveta i pojavila se u javnosti? Nesvesno sam koristila prošlo vreme, ali je to zapravo ispalo dobro – mikro naočare zaista jesu bile trend, jer je sada došao red na neke nove okvire koji će, možda, uspeti da ožive osnovnu funkciju naočara za sunce.

Vajb sedamdesetih

Tanak okvir, prozirna stakla u boji – to je taj duh sedamdesetih koji se vraća na velika vrata ne samo u pogledu odeće, već i u pogledu aksesoara. Boss, Stella McCartney, Burberry dali su svoj blagoslov, pa je tako sasvim u redu da i same razmotrimo ovu opciju. Ukoliko imaš ovakav model naočara, nosi ga uz ispravljenu kosu i dubok izrez.

Zavodljive, mačkaste

Već neko vreme unazad zapravo volimo i nosimo ovaj model, toliko da je već postao klasik. Njihova crna varijanta uvek izgleda skupo, ali ako želiš da ove sezone nešto ipak promeniš, isprobaj okvir druge boje i sa nešto svetlijim staklima.

Retro, pravougaonaste

Ovaj model je na neki način ipak mikro, ali sa malim twistom. Odnosno, reč je o njegovom nasledniku veće siluete koji je samim tim više kul iako se neće svakome dopasti ovakav iskorak u prošle devedesete. Uglavnom, ukoliko ti se ovakav model ipak sviđa, odaberi onaj sa plastičnim okvirima i podseti se kako je to ponovo biti klinka!

Comments