Bilo da si naklonjena minimalizmu ili apsolutnom preterivanju i raskoši, kada čuješ da je nešto definisano u startu kao art hotel, znaš da sigurno možeš da očekuješ jedinstveno estetsko iskustvo. Bilo ono sasvim po tvojoj meri ili ne. Upravo takva situacija je i sa ovim najart hotelima sveta gde su luksuz i umetnost zagarantovani.

Park Hotel, Tokio

Ukoliko odabereš prenoćište u ovom hotelu, sva je prilika da ćeš bukvalno spavati u umetničkom delu, budući da su preko 30 apartmana dekorisali japanski umetnici. Svako je pratio drugačiju temu i uključivao u svoj rad poznate, amblematske umetničke predstave Japana, kao Cherry Blossoms Hiroko Otake, Lucky Cat Soseki Natsume, Kabuki Yamaguchi Keisuke ili Haiku by Rieko Fujinami. Umetnički apratmani su uspeli da uhvate i predstave lepotu Japana koju gosti mogu da osete u jedinstvenom setingu. Nanama Ishihara jedna od umetnica u projektu kaže da je želela da oslika festival koji se nikada ne završava. I uspela je, vibrantne boje, ispunjene zečevima, slonovima i tigrovima koji plešu u nacionalnim kostimima.

Hotel du Petit Moulin, Pariz

Tražiš savršeno romantično mesto u Parizu za sledeći put kada budeš išla? Pa, našli smo ga mi za tebe jer ovaj boutique hotel je sve što ti treba i što će ispuniti sve romantičarske ideje i zamisli. Nekadašanja pekara, a danas hotel sa svega 17 soba, ovaj hotel predstavlja mali raj toliko luksuzan da bi mu najveći hoteli sa pet zvezdica mogli pozavideti. Jedan od razloga zašto je ovaj hotel ovako veličanstvenog i delikatnog dizajna možda leži i u činjenici da je njegov vlasnik i dizajner niko drugi do čuveni modni dizajner Christian Lacroix. Kako i sam kaže, ova građevina ga podseća na kućicu za lutke ili one zgrade iz XX veka koje su imale sasvim drugačije atmosfere od sprata do sprata. Svaka soba je raskošno uređena sa dekadentnim tkaninama, nestvarnim tapetama, vintage nameštajem i trompe l’oeil muralima, koji od svake sobe prave neponovljivu scenografiju. 

Comments