Ukoliko u samoizolaciji nisi postala stručnjak za šminkanje onda ne znam da li uopšte možeš da kažeš da si bila u samoizolaciji! Šalu na stranu, ovih dana se svi jesmo bavili sobom više nego inače, a neki su zaista unapredili svoje makeup umeće (nisam ta!) koje će im i te kako koristiti onog trenutka kada se budu slobodno otisnuli na put po gradu. Bez obzira na to da li si se u prethodnom periodu šminkala ili ne, verovatno si pratila poznate ličnosti, makeup artiste i beauty gurue kod kojih si mogla da pronađeš inspiraciju za svoje sledeće lookove. I mi smo, a kako bismo svima olakšali posao i sprečili gubljenje i ponovno traganje, u nastavku ti otkrivamo *sve* najzanimljivije makeup trendove vredne pažnje i – isprobavanja! 

Zabavna boja na donjim kapcima

Otkako smo izašli iz onog kritičnog perioda dvehiljaditih kada smo šminkale *samo* donje kapke, više se nismo usuđivale da im priđemo blizu bilo kakvom olovkom (osim naravno maskarom i četkicom sa malo senke). Ipak, ove godine ćemo obnoviti gradivo i donje kapke ponovo uvažiti kao ravnopravne u šminkanju – olovkom za oči. Dakle, standardnoj liniji duž gornjeg kapka se pridružuje i linija duž donjeg, u istoj ili drugoj zabavnoj boji. Plava i ljubičasta senka su veliki hit ove sezone, te se njima možeš voditi prilikom odabira olovke. Molim te izbegavaj crnu! Dodaj još samo malo maskare i nude ruž ili sjaj za usne i spremna si za lude letnje večeri!

Animal-print na kapcima

OK, ovo je samo za smele, ali i – spretne! Omiljeni leopard print mnogih zaljubljenika u modu se sada seli u makeup svet i to u obliku pažljive kombinacije senke, ajlajnera i naravno boja. Na prvi pogled sam pomislila da je ovakav makeup look jedino prikladan za slikanje, ali zapravo – zašto? Totalno mogu da ga zamislim i u nekoj večernjoj varijanti, u svedenoj odevnoj kombinaciji i uz jednostavnu frizuru, tako da on bude glavna zvezda večeri. Vredi pokušati!

Maskara u boji

Još jedan stari-novi trend – maskara u boji! Odlična kako samostalno, tako i u kombinaciji sa senkom (u istoj boji). Iako na ovom primeru vidimo pink maskaru na delu i jako nam se dopada, ne moraš odmah da počneš sa ovako upadljivim izborom. Plava ili zelena maskara su takođe interesantne, deluju prirodno i nateraće svakog da te pogleda u oči još jedanput!

Dodir neona

Neon je sve samo nije neupadljiv, pa ipak, ovakav makeup look je i dalje minimalistički i prosto savršen. Svom klasično iscrtanom ajlajneru samo dodaj malo senke u željenoj neon nijansi u unutrašnje uglove očiju i to je sve – ispratila si trend i obezbedila sebi dovoljno pažnje!

Pink usne

Zaboravi na svoju kolekciju crvenih karmina (tačnije, samo im daj pauzu) – i meni je žao jer ih imam zaista mnogo, ali trenutak je da ih zamenimo novom odvažnom nijansom – hot pink! Ovaj trend je tako u skladu sa sezonom proleće/leto da će biti prava šteta ne ispratiti ga. Pronađi pink nijansu koja savršeno odgovara tvom tenu i stilu i hrabro je nosi uz sveden ostatak šminke. Savet plus – uvek biraj mat varijantu karmina!

Comments