Šnale, gumice, ukosnice, neophodno su oruđe za bilo koju frizuru sa kojim se svaka devojka susrela (a neretko i namučila). Kao i čuveno pitanje “imaš li gumicu za kosu?”, koje čujemo ili postavimo bezbroj puta, posle čega istu obično nikada ne vidimo…ili ne vratimo. Koliko ih lako izgubimo, pomalo se čini kao da postoji neka crna rupa koja usisava sve ukosnice i gumice ovog sveta koje skinemo u toku noći, zaturimo, zaboravimo, izgubimo.
Iako nemamo rešenje za te misteriozne nestanke, imamo za bilo koju drugu muku. Kakva god da je tvoja situacija, bilo da imaš gustu kosu koju ništa ne obuzdava ili tanku koju svaka veća gumica “pojede”, postoji prava stvar za tebe.

Kovrdžava ili talasasta kosa

Da počnemo sa najkomplikovanijim slučajem zvanim: kovrdžava, gusta kosa. Ovo je sve samo ne obična gumica za kosu. Umesto kružnog oblika, ona je zapravo elastična strunica sa kukicama na krajevima koje se samo prikače. Reci zbogom provlačenju i upetljanoj kos, i veselo zdravo najjednostavnijem vezivanju i stilizovanju do sada.

Gusta kosa

Ovo nije gumica, ovo je mnogo više od toga. Legenda u svetu frizura, drage dame. Najprodavanija gumica i favorit u beauty svetu, i to s razlogom. Unikatnog spiralnog oblika, omogućava kosi da čvrsto stoji bez ikakvog neželjenog kovrdžanja i lomljenja.

 

Comments