11 Nakaze dejting scene

Kao što među ženama postoje gologuze pevaljke koje ne znaju da pevaju, sponzoruše i gomila bezimenih manekenki, tako postoje i “iskrivljeni” muškarci. Evo 10 tipova takvih muškaraca.

Kvaziumetnik

Obično je muzičar, onaj samoprozvani. Zna nekoliko akorda, uglavnom na gitari, ili je fotograf u pokušaju ili pak slikar koji čeka da bude otkriven. Jako je nesrećan jer ga niko ne razume. Nema para, a i šta će mu kad nije materijalista. Od devojke očekuje punu moralnu i finansijsku podršku. Najčešće često konzumira narkotike i alkohol.

Sponzor koji traži pravu ljubav

Ima ogromno iskustvo sa ženama. Kada kažem iskustvo, mislim potrošio je sve na njih, jer ipak je on sponzor. Sada je šatro evoluirao i želi da se skrasi. Traži lepu, obrazovanu, pametnu i neiskvarenu dušu koja nema prošlost. Ali njegovo ponašanje prema ženama koje je plaćao i prema nekim drugim se ne razlikuje puno. Šamar tu i tamo, ljubomora, poligamija, upadanje u fajt u obližnjoj kafani, dok sa svojim ortacima gleda tekmu… Kome sve to treba i to još za džabe?

Umišljena gradska faca

Poznat je po tome što je poznat. Često se krija iza nekog popularnog zanimanja – di-džej ili maneken. Nema ništa novo a ni pametno da kaže. Uvek je švorc, jer svakoj devojci je čast da je vide sa njim. Najčešće ima neku diplomu, ali je previše kul da bi robovao korporaciji i primao mesečnu platu. Preferira marihuanu. Kad mu nešto treba (čitaj pare) ne ustručava se da traži, a ni da vrati. Loš za budžet.

Taj bi i muvu u letu

Bivši sportita ili lik iz teretane. Opsednut je svojim izgledom, preplanuo je, redovno posećuje kozmetičke salone, kune se u svoj polni organ. Odeća mu je najmanje dva broja manja, voli da ima D&G natpis na majici ili farmerkama. Ne pije i ne puši. Mana ovakvog frajera je to što je preokupiran sobom, a žene služe samo i isključivo za seks. Neki od ovih primeraka naplaćuju svoje usluge, poznati su kao žigolo frajeri (čitaj muške kurve).

Matora drtina – ribolovac

Nema para za Ferrari, sve su mu otela deca i žena. Krizu srednjih godina leči osvajanjem mladih žena sa nesređenim porodičnim odnosima koje u njemu vide očinsku figuru. Upozaje se preko prijatelja, pošto je u pitanju nečiji ćale ili na splavovima u popodnevnim časovima. Graniči se sa pedofilom. Moralno je neprihvatljiv.

Može da bude, a ne mora da znači

Kad je bio klinac, zvali su ga ženski petko. Niko sa sigurnošću ne može da kaže kog je seksualnog opredeljenja. Ima puno prijatelja oba pola, mada ipak više drugarica. Vodi računa o sebi, ponekad se malo i našminka. Spava sa ženama, ali i ide u šoping sa njim, tračari i voli mjuzikle. I Šer.

Jednačina sa previše nepoznatih

Neki bi ga nazvali misterioznim, ja bih pre rekla budala koja nema pojma šta hoće. Emotivno najopasnija vrsta. U jednom trenutku za njega je jedna žena sve. U sledećem se vraća svom singl životu, ne zato što ima još toliko ribe u moru, već zato što  je što ima previše nepoznatih u glavi. Finansijski je nezavistan, radi legalan posao, fin je i tih. Na površini idealan. A opet stalno nešto vaga i muti. I bi i ne bi. Koja čeka. ta će i da ga dočeka. Možda.

Mamin sin, radi u banci

Na papiru odličan. Stalno zaposlenje, odgovoran, pristojan, čak ume i da pridrži devojci vrata. Voli mamu. Divan dečko, sve dok mama ne pozove devojku dotičnog da pita šta je večerao. Ako se i oženi, a to ne želim nijednoj devojci, mama bira venčanicu, nameštaj, kad i koliko dece se pravi. Mada ne znam ni zašto bi se taj ženio. Edipovac.

Petar Pan

Igra fudbal sa drugarima, Pamelin poster mu je i dalje na zidu, živi sa oditeljima sa kojima se stalno svađa, baš kao svaki dečak u pubertetu. Voli on devojke, ali neće da se vezuje, još je mlad. Tek mu je 32.

Dečko u padu

Kao klinac je doživeo neku popularnost, u sportu ili muzici, ali davno je zaboravljen i to mu teško pada. Prezire sve što se dešava danas, jer to ne uključuje njega. Težak čovek, odbija realnost. Najisfrustriraniji sa liste. Ako neka devojka ipak želi ovakvog frajera, lako će ga naći čim ga izbace iz nekog reality šoua.

Da zaključim: ja obožavam muški rod. Ali odbijam da im pridržavam vrata, ili da se rvem sa njima oko istih, neću da lečim komplekse, niti da ih finansiram (sponzoruša je reč i muškog roda). Posebno neću da perem sudove van svoje kuće, niti da vodim evidenciju kada je nekom vreme da popije sinacilin. Ili da ga podsećam na odlazak kod zubara.


Milica Jarić je na papiru diplomirani ekonomista, a u stvarnosti zaljubljenik u modu, filmove Vudi Alena i poeziju Majakovskog. Ponaša se u skladu sa svojim godinama samo kada je neophodno, obožava svog psa, crnu kafu, najviše para troši na haljine, a kada bi mogla, obojila bi ceo svet u nijanse plave. “A girl should be two things: classy and fabulous.” (Coco Chanel)

Comments