Aksesoari su ključni za svaki autfit, pa nas zato uvek zanima kakav nakit će biti u trendu za jesen 2023. Sudeći po Nedelji mode u Njujorku, “tihi luksuz” je mrtav! Umesto svedenih, kreće vladavina blistavih, svetlucavih i nanizanih komada nakita. Mislite o kombinaciji različitih minđuša za uši, broševima, naslaganom prstenju ili nakitu za telo – ako nije statement nakit, onda ne želimo da znamo za njega! Ove jeseni, nakit treba da bude smeo, upečatljiv, jasno vidljiv i ekstravagantan!

To znači da vam samo tanka ogrlica, diskretna narukvica i suptilan prsten neće dati trendi jesenji look. Umesto toga, biće popularan nakit na neočekivanim mestima tela. Za one koji već osećaju odbojnost prema nakitu u trendu za jesen 2023, tu je povratak klasičnih i otmenih bisera, koji idealno idu uz klasični džemper sa okruglim izrezom. Možda biste čak mogli da pozajmite nekoliko komada od svoje bake ili mame.

Pošto se ovi trendovi nakita lepo slažu sa gotovo svim jesenjim odevnim komadima koje ćemo uskoro neprestano nositi, dobro je da ih imate da umu kada osmišljavate svoj sledeći autfit ili idete u šoping.

Nakit u trendu za jesen 2023.

Kombinacija minđuša

Dozvolite nam da vas upoznamo sa terminom earscaping. Poenta je da napravite zanimljivu kombinaciju različitih minđuša na svojim ušima. Za jesen, stilizujemo naše klasične minđuše sa komadima nakita na hrskavici i drugim delovima uha koje smo probušili. Idealna za svakoga ko ima samo skromnu kolekciju pirsinga, kombinacija minđuša je način da ostanete u trendu veoma lako, a izgleda vrlo efektno uz podignutu kosu.

Nakit za telo

Zašto ulepšavamo samo vrat, prste, uši i zglobove? Veoma je zabavno, seksi i moderno da nakitom ukrasite i svoj torzo, prema prognozi trendova ove jeseni. Šta vas sprečava da ispod odela nosite gomilu lanaca umesto košulje? Ili da nosite efektan body chain preko obične majice? Baš ništa – vreme je da pomerite granice svojim autfitom.

Kombinacija prstenja

Nabavite sebi prstenje – što smelije komade, to bolje. Sada imate priliku da iznesete jedan od maksimalističkih trendova nakita jeseni: kombinaciju prstenja. Jedan prsten je možda odraz tihog luksuza, ali u ovoj sezoni, što više prstenja nosite, to bolje. I nemojte osećati potrebu da se držite samo jedne vrste metala. Mešajte i kombinujte dok ne dobijete izgled ruke koja deluje eklektično, ali stilizovano. Fina linija između te dve krajnosti, ali uvek smo za izazov!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Àtoi (@atoi.handmade)

Biseri, biseri, biseri

Biseri će biti još popularniji nego što su bili u poslednjih nekoliko godina, a bili su prilično sveprisutni! Ove jeseni, u trendu će biti svi komadi nakita optočeni biserima, ali će izgledati odlično i na svim klasičnim mestima: ogrlicama, narukvicama i minđušama. Jedno je sigurno: biseri su vanvremenski, delikatni i sofisticirani, pa ako želite da izgledate barem malo otmenije, obavezno ih nosite ove jeseni!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ꧁_ ꧂ (@dream_jewlers)

Povratak broševa

Broševi se vraćaju i vreme je da oživite svoju unutrašnju Coco Chanel. Ovaj neobični modni detalj je beskrajno elegantan i chic – lako dodaje eleganciju svakoj odeći i izuzetno je praktičan. Ulepšajte običnu jaknu sa gomilom broševa i pokažite svetu motive koje najviše volite. Mnogo puta odeća jednostavno ne funkcioniše sa ogrlicom ili drugim nakitom, ali ipak joj je potrebno nešto da bi izgledali stilizovano. Broševi su to nešto!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @ludlowvintagejewellery1

Pročitajte i ovo: Započnite jesenju modnu sezonu uz ovih 7 mikro-trendova

Naslovna fotografija: instagram.com/ludlowvintagejewellery1

Božica Luković

Comments