Kao svojevrstan nastavak na prethodnu kolekciju nakita, lnes Atelier prikazuje liniju luksuzne bižuterije inspirisanu oblicima iz prirode i formama listova egzotičnih biljaka, dovedenh do granice apstraktnog.

NAJAVA NAKIT Nakit za 2017. by Ines Atelier

Sledeći više minimalistički pristup, koji je jednim delom bio zastupljen i u prethodnoj sezoni, dizajnerka je osmislila ogrlice, naušnice i narukvice u bojama srebra i ružičastog zlata. Dominiraju glatke zaobljene površine visokog sjaja nasuprot kojima su kompozicije floralnog oblika, sastavljene od Swarovski kristala, u nijansama boja srodnih osnovnim tonovima kolekcije. tj.bojama galvnizacije.

IMG 9091 crop Nakit za 2017. by Ines AtelierIMG 9252 crop Nakit za 2017. by Ines Atelier

Kristali su prozračni, diskretnog sjaja, bez međusobnog kontrasta u pogledu boja, što čitavoj kolekciji daje tzv “sfumato” efekat. Vešto su “izbegnuti” oštri koloristički prelazi, čime je postignut utisak elegancije i vanvremenskog glamura. Upravo to ih čini vrlo pogodnim za uklapanje u najrazličitije odevne kombinacije, namenjene različitim prilikama i okolnostima, nevezanim za aktuelnu sezonu i trend.

Čitava kolekcija je u potpunosti proizvedena u Milanu, u juvelirskom atelju u kom su nastajali i komadi najprestižnijih draguljarskih brendova.

IMG 9252 crop2 Nakit za 2017. by Ines AtelierIMG 9313 crop Nakit za 2017. by Ines AtelierIMG 9373 crop Nakit za 2017. by Ines Atelier

Ono što je jedna od glavnih karakteristika nakita sa potpisom Ines atelier jeste da se svakom komadu pristupa kao malom umetničkom delu, koje će svoju pravu vrednost steći u godinama koje slede, prenoseći se s generacije na generaciju, kao svojevrsno porodično nasleđe.

Foto: Dušan Milenković

Šminka: Mina Abramović

Modeli: Bojana Anđelić & Ornela Karabumba Nkeza

Scenografija: Marko Ivković

 

Comments