Nova godina je iza ćoška, a sa njom dolazi i ono večno pitanje za sve dame – kako se obući i našminkati za doček! Za kakvu god toaletu se odlučite, jedan deo proizvod sigurno će pronaći mesto u vašoj novogodišnjoj torbici, a to je ajlajner.

Nanošenje ajlajnera spada među najteže veštine šminkanja, ali kada se jednom savlada, ovaj proizvod može popraviti vaš celokupan look. Ono što bi pre nanošenja ajlajnera trebalo da znate jeste kako se ajlajner nanosi u odnosu na oblik očiju. On može može optički podići, spustiti, smanjiti ili zaokružiti oči. Međutim, ničije oči nisu sasvim iste pa je potrebno za svaki oblik očiju koristiti drugu tehniku šminkanja. Naravno, ne zaboravite prajmer za oči, kao i da se poigrate sa mat ili glossy senkama!

Bademaste oči

Ukoliko vaše oči izgledaju kao da je donja linija oka duža od gornje, onda imate bademaste oči. Ovakav oblik očiju idealan je za šminkanje, i pristaje mu svaki oblik linije ajlajnera. Poigrajte se tako što ćete izvući tanku liniju od unutrašnjih uglova, koju ćete crtati sve deblje prema spoljašnjim uglovima očiju. Ako želite da dodatno istaknete oči, nacrtajte liniju i na donjem kapku koju ćete nežno razmazati za smokey eye efekat.

Oči okrenute na dole

Ovaj oblik očiju zapravo predstavlja bademasti oblik koji je u spoljašnjim uglovima okrenut na dole. Prilikom stavljanja ajlajnera, najvažnije je da postignete efekat liftinga. Lagano izvucite liniju pod uglom od 45 stepeni od sredine ka spoljašnjim uglovima oka. Na kraju oka, liniju iscrtajte ka gore, jer će to dodatno otvoriti pogled.

wannabe ajlajner Nanesi ajlajner prema obliku očiju

Okrugle oči

Kod okruglih očiju morate biti pažljivi sa nanošenjem ajlajnera, jer ćete lošom tehniku narušiti prirodnu simetriju oka. Ono što najviše pogoduje ovakvom oku jeste cat eye look, koji će optičkom iluzijom horizontalno izdužiti oči.

Sitne oči

Ako su vaše oči sitnije, onda je cilj ajlajnera da ih u isto vreme poveća i istakne. Upotrebite ajlajner samo na gornjem kapku, jer crna linija na donjem kapku dodatno vizuelno smanjuje oči. Nakon nanošenja, u uglovima nežno razmažite ajlajner kako biste optički povećali oči.  

Sada je ostaje samo da nanesete crveni ruž i da u Novu godinu uđete sa savršenim makeup-om!

Comments