Znam, znam – i ja sam sama veliki ljubitelj kafe i pitanje je da li bih se odrekla svoje jutarnje doze koju popijem pre odlaska na posao, zarad bilo čega. Ipak, kafa ne prija svima podjednako, a možda neki ljubitelji kafe požele i promenu ovog jutra – pa vam u nastavku preporučujem nekoliko drugih napitaka, koji će vas razbuditi i dati vam dovoljnu količinu energije za efektan početak dana! Da, neki od njih u sebi sadrže kofein, a na vama je svakako da se odlučite koji biste najpre probali, u skladu sa svojom jutarnjom rutinom i doručkom koji ste imali u planu.

Matcha čaj

Matcha čaj je posebno popularan poslednjih godina, kako među poznaztima tako i među blogerima na Instagramu – a ono što možda niste znali je da je on odlična alternativa za kafu! Matcha čaj u sebi sadrži kofein, ali u manjoj dozi nego kafa – pa će vas adekvatno razbuditi ujutru, ali neće vam preterano ubrzati rad srca niti ćete kasnije u toku dana imati nagli pad energije zbog nedostatka kofeina.

Sveže ceđeni sok od nara

Ukoliko sami cedite nar, pripremite se za “nered” u kuhinji, ali i za sjajan ukus koji sledi posle. Jak ukus nara će vas razbuditi, a on je izuzetno zdrav za vaš organizam. Takođe, nar možete kombinovati i sa drugim voćem, kao što su banane i bobičasto voće, a uz dodatak sojinog mleka ovom miksu, dobićete pravu energetsku bombu, savršenu za početak dana.

Comments