Maska koja smiruje crvenilo

Gradski smog, nezdrava ishrana i nekvalitetni bjuti proizvodi mogu izazvati iritacije i crvenilo na našoj koži. Zato vam treba maska sa kokosovim uljem koja hidrira kožu, lavandom koja umiruje crvenilo i medom. Pomešajte kafenu kašiku meda, kafenu kašiku kokosovog ulja, četvrtinu avokada (ali pazite da bude zreo), i 2 kapi ulja od lavande. Držite je desetak minuta, pa isperite.

Za suvu kožu – avokado

Omega masne kiseline koje se nalaze u avokadu i maslinovom ulju pomažu da se popune pukotine koje se nalaze u ćelijama kože. Uz pomoć umirujućih sastojaka, kao što su jogurt ili med, vaša koža će biti neverovatno mekana i “puna”. Za ovu masku vam je potreban jedan avokado, 2 kafene kašike jogurta, i po jedna kafena kašika maslinovog ulja i meda. Ona je dosta lepljiv pa pazite na delove lica blizu kose, i dobro isperite lice nakon nanošenja.

diana polekhina 9Q7CI8LPxhU unsplash scaled e1615993491934 Napravite masku za lice samo od sastojaka koje nađete u vašoj kuhinji

Jogurt prija osetljivoj koži

Kada pravimo maske za osetljivu kožu, jogurt bi uvek trebalo da bude osnova, jer je bogat umirujućim proteinima i probioticima. Kakao prah smiruje iritaciju, a med zateže kožu, tako da je ovo trojstvo lek svima koji imaju osetiljiv ili mešovit tip kože. Pomešajte po jednu kafenu kašiku jogurta, meda i kakao praha. Držite na licu petnaestak minuta i onda isperite (I pazite da je ne pojedete).

Naslovna fotografija: unsplash.com

Tamara Mladenović

 

Comments