Ne postoji ništa lepše nego kada posle napornog dana napravite sebi opuštajuću mirisnu kupku i potopite se u kadu punu tople vode i mirisnih aroma.

U mnogim radnjama sada možete pronaći različite kozmetičke proizvode baš za ovu namenu, od penušavih tečnosti do mirisnih kugli koje se rastvaraju u vodi. Neke od njih izgledaju toliko neodoljivo i slatko da pomislite kako su to u stvari neki slatkiši i da služe za jelo a ne za kupanje. Međutim, nikako se ne bi bilo dobro da ih probate a mnogi stručnjaci preporučuju da odete i korak dalje i da sami napravite ove mirisne kugle od apsolutno prirodnih sastojaka.

Slika1 Napravite sami mirisne kugle za kupanje (RECEPT)

Namirnice koje imate kod kuće mogu vam poslužiti da napravite mirišljivu smesu u kojoj ćete kasnije uživati u kombinaciji sa toplom vodom, a bićete i sigurni da je svoju kožu hranite na pravi način.

Ove kuglice osim što su mirisne i korisne za kupanje, odlična su ideja i za poklon dragim osobama jer izgledaju fantastično u svim tim šarenim bojama. Uvijte ih u celofan, vežite mašnu i eto originalnog poklona. Još je veća vrednost kada znate da ste ih napravili isključivo svojim trudom.

Kugle se prave rukama ili ih možete staviti u kalupe, i to od prirodnih i neškodljivih sastojaka. Pripadaju prirodnoj kozmetici, jer u njima nema nikakvih štetnih hemikalija ni dodataka. Ništa ne treba kuvati, nije potrebno nikakvo predznanje, a za svaku kuglu treba desetak minuta.

 

Comments