Hidratantna krema je osnovni proizvod u nezi svih tipova kože, a često je veoma teško pronaći savršenu kremu koja u potpunosti odgovara vašem tipu kože. To ipak ne znači da je potrebno potrošiti pravo malo bogatstvo kako biste pronašli proizvode koji vam odgovaraju. Savršenu hidratantnu kremu možete napraviti i potpuno sami kod kuće, a moguće je i da veliki broj ovih sastojaka već imate.

anastasiia ostapovych IMm3o Kfkf8 unsplash e1605523791967 Napravite savršenu prirodnu hidratantnu kremu kod kuće

Za suvu kožu

Ukoliko imate veoma suvu kožu sigurno je da je vašoj koži potrebna dodatna nega, naročito tokom zimskih dana, a sami možete napraviti kremu koja će je istovremeno hidrirati i targetirati problematična, suva područja. Ši puter je jedan od najboljih sastojaka koji istovremeno štiti vašu kožu, leči upalne procese i ima anti-age efekat. Za dodatnu hidrataciju, formuli se može dodati i puter od kokosa, koji će omogućiti koži da lako upije ovu kremu. Ukoliko je ova formula isuviše teška za vaše lice, možete joj dodati i malo maslinovog ulja koje će teksturu učiniti manje kremastom.
Istopite jednu kašičicu kokosovog putera, a zatim joj dodajte kašičicu ši putera i 2 kašičice maslinovog ulja. Dobro promešajte sve sastojke, a zatim ostavite smesu u frižider da se ohladi. Kada se smesa ohladi još jednom je dobro promešajte kako bi dobila finalnu teksturu, a zatim je prebacite u posebnu kutijicu. Ovu kremu je najbolje iskoristiti u roku od 6 do 8 meseci.

Comments