Đuskate na nekoj žurki, dobro se provodite i čini vam se da vaš omiljeni DJ tačno zna šta treba da pušta. Uostalom, zato i jeste omiljeni. A šta ako biste svog DJ-a mogli da strpate u aplikaciju i nosite svuda sa sobom?

Beats Music, uz pomoć tehnologije dizajnirane od strane Echo Nest, radiće kao detektor vašeg raspoloženja kako bi u svakom trenutku znao koja pesma bi vam najviše odgovarala, a za to će mu biti potrebno nekoliko jednostavnih informacija koje se tiču vašeg svakodnevnog života: Gde se nalazite, kuda ste krenuli, sa kim ste…

woman cloud music grass Naredni stupanj slušanja muzike – čitanje misli?

Aplikacija koja će znati kada želite da se opustite

Ako ste u kolima, nevidljivi pomoćnik pustiće vašu omiljenu radio stanicu, a ako je vaša devojka kod kuće kad se vratite sa posla, biće to prava prilika za lagani jazz. A ako dođu ortaci, podsetiće se svirki iz garaže i mlatiti zamišljenom kosom uz death metal.

Echo ima i planove da se u skorije vreme poveže sa vašim Twitter i Facebook profilima, kako bi koristio statuse za otkrivanje trenutnog raspoloženja pre pronalaženja odgovarajuće numere (Bojim se da bi nekima od nas to onda bilo neprestano ispiranje mozga agresivnim zvukom, ili, kod onih sklonih patetici, Adel sedam dana dnevno).

Da li vam se ova ideja dopada, ili biste radije istrčali maraton, nego slušali “Someone Like You” kada vam emocije okrenu leđa?


Vesna Marić

Comments