Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Promocija novih destinacija: Avio-karte počev od 99 evra

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

Tri saveta za postojani tečni puder

Sanja Anastasia, operska pevačica iz Beograda, jedna je od najtraženijih mezzo-soprana i gostuje na mnogim festivalima širom sveta. Jedan od najblistavijih trenutaka u njenoj karijeri je angažman na operskom festivalu u Veroni ovog leta.

Ove godine Verona slavi 100. rođendan od prvog postavljanja operske produkcije u nekadašnjoj gladijatorskoj Areni. Za ovaj jubilej festival Arena di Verona angažovao je vrhunske svetske umetnike. Jedna on njih je i naša Sanja Anastasia.Sanja Anastasia se na ovogodišnjem festivalu u Veroni pojavljuje u više produkcija istovremeno, a posebno se izdvaja nastup u operi “Nabuko” u kojoj peva uz čuvenog tenora Plasida Dominga. Prilika da radi sa jednim od najvećih operskih umetnika svih vremena, predstavlja za Sanju Anastasiu ostvarenje sna.

Osim u “Nabuku”, Sanja Anastasia u Veroni nastupa u operi “Travijata” i u Gunoovoj operi “Romeo i Julija”, a nastupiće i u operi “Aida” na gostovanju fondacije Arena di Verona u Japanu, u septembru. Takođe, u “Aidi”, Sanja Anastasia će nastupiti na festivalu La Perla u Švajcarskoj, u avgustu.

Sanja Anastasia Plasido Domingo Tatjana Meljnicenko Naša operska pevačica Sanja Anastasia niže uspehe po svetu

Sanja Anastasia, Plasido Domingo, Tatjana Meljnicenko

Mezzo-sopran Sanja Anastasia odrasla je u Beogradu. Muzičko obrazovanje je stekla na Univerzitetu za muziku u Gracu i Beču (Austrija), gde je i magistrirala. Osvojene brojne nagrade na takmičenjima za solo pevače potvrdile su njen neosporni talenat i otvorile joj vrata brojnih operskih kuća u Evropi, Japanu, Južnoj Africi i Americi.

Na repertoaru su joj uloge Karmen u istoimenoj operi Žorža Bizea, Santuza u “Cavalleria rusticana”, Amneris u “Aidi”, Herodijade u “Salome”, Ulrika u “Balu pod maskama” i druge.

Sarađivala je sa brojnim poznatim dirigentima i orkestrima i bila gost mnogobrojnih operskih kuća i festivala. Od 2011. do 2013. godine bila je član opere u Majncu. Stalni je gost “Sarajevske opere”.

Ovo je još jedan primer da srpski talenat nigde ne ostaje nezapažen.

Editors choice