Drage žene, ovoga puta nije reč o trikovima za zavođenje jačeg pola, ni o načinu da istaknete oči u skladu sa bojom kose. Ispred vas je nekoliko saveta za svaku ženu, devojku, damu, kako god sebe doživljavate.  Naročito su korisni ako živite u velikom gradu, imate gomilu obaveza i stalno nešto ne stižete, a pritom želite da izgledate barem pristojno.

Problem br. 1 – Ustajali” make-up

Celog dana jurcate sa jednog na drugi kraj grada, a nemate ni pola sata da u nekom toaletu skinete šminku koja je već počela da se topi, senku koja postaje puder, maskaru koja liči na krejon, i sl? Pa, pet minuta sigurno imate. Uzmite suvu maramicu i uklonite razmazanu maskaru ili krejon oko očiju, linije pudera i sve slojeve ruža. Ruž nanesite na čiste usne, oči ne dirajte, a na lice četkicom stavite tanak sloj pudera u prahu, koji će dati licu svežiji izgled (vaša koža vas neće mnogo voleti zbog toga, ali iskupićete joj se čim stignete kući nekim lepim pilingom i hidratantnom maskom za lice).

files.php  Naši mali trikovi

Zaustavite se na sekund i popravite šminku.

Problem br. 2 – Masna kosa

Dilema – zagrliti krevet posle iscrpljujućeg dana, ili prvo oprati kosu, osušiti je, srediti… Birate, naravno, krevet, a ujutru proklinjete i njega i sebe jer vam kosa više liči na rezance nego na kosu, a treba da izađete iz kuće za petnaest minuta. Rešenje – natapkajte bebi-talk u kosu (ako niste plavuša, ne preterujte sa talkom da ne biste izgledali kao da vas je neko gađao džakom brašna), rastresite je i vežite u rep ili punđu. Izdržaće do uveče.

mod7 Naši mali trikovi

Ukrotite masnu kosu u jednom koraku!

Problem br. 3 – Iskrzan lak

Lak se oljuštio sa vrhova noktiju, vi ne stižete ni da jedete na miru, a kamoli da turpijate i lakirate nokte? Pre nego što izađete iz kuće, pošto završite sa spremanjem i svim ostalim, uzmite lak i premažite jednom vrhove noktiju. Treba vam oko trideset sekundi za svih deset komada, a poslužiće bar dan-dva dok ne objavite rat ovim rožnim tvorevinama.

nails Naši mali trikovi

Jedan sloj je dovoljan.

Problem br. 4 – Farba po koži

Okej, uspeli ste nekako da se ofarbate u rekordnom roku, stižete čak i da se na miru spremite i uveče konačno izađete negde, kad ono – osim na kosi, farbu imate i po vratu, licu, prstima, ušima i još nekim mestima za koja vam nije baš jasno kako je tamo dospela. Sapuni, acetoni, alkoholi i ostala hemija tu ne pomažu, rešenje stiže pravo iz duvanske industrije! Uzmite tupfer za skidanje šminke ili komadić vate, pokvasite ga, i umočite u pepeljaru. Pepeo cigareta utrljavajte na obojena mesta dok se farba ne skine. Osim ako niste primenjivali neke specijalne tehnike body art-a, ovo ne bi trebalo da bude neki naročit problem. Posle se lepo okupajte, sperite “miris” sa šarenih područja, i pravac u štetu!

hair dye 1 Naši mali trikovi

Farbanje ne mora da bude noćna mora.

Problem br. 5 – Uspavala sam se!

Dobro, ovo ne moram da dočaravam, svima se dešava s vremena na vreme. Dakle, batalite doručak, šminkanje i polusatno smišljanje savršene odevne kombinacije, dozvoljeno vam je samo tuširanje i pranje zuba, sve ostalo je iz priručnika za vanredne situacije. Da biste skratili razmišljanje, jednostavno obucite isto što i pre (bar) 2 dana (gotova kombinacija koja se najverovatnije neće nalaziti u veš-mašini), zatim u tašnu spakujte neseser sa šminkom, konac za zube, žvake, ogledalce, i pozovite taksi. Zamolite taksistu da stane ispred prve pekare (ako je gužva u gradu, neka stane dok čekate u koloni), kupite doručak, i jedite ga usput dok se šminkate na zadnjem sedištu. Ako je baš velika gužva ili idete na drugi kraj grada, možda ćete imati vremena i da sredite nokte!

17b1OOOPIC90 Naši mali trikovi

Priprema, pozor, sad!


Teodora Orestijević je srednjoškolka koja uvek kasni, podsetnik i planer piše po dlanovima i retko skida osmeh sa lica. Obožava mirise, sove i nebo. Ljude ne razume ali ih voli, one voljive možda i previše. Razmišljač, skupljač mudrih misli, pisač, ako ikada pobedi vreme, možda i knjigopisač!

Comments