Prvi deo iz serijala “Naslovne strane koje su uzdrmale svet” pogledajte ovde.

DEMIIIIII 22975 Naslovne strane koje su uzdrmale svet (2. deo)

Sve ostale su kopije i to poprilično dosadne

Deset godina nakog golog Lenona (John Lennon), Demi Mur (Demi Moore) se skinula i to je ponovo uslikala Eni Libovic (Annie Lebovitz). Poprilično trudna Demi, tada poznatija kao supruga Brusa Vilisa (Bruce Willis), može da zahvali magazinu “Vanity Fair” za eksplozivnu popularnost i medijsku pažnju koju je dobila nakon ove naslovne strane, a ostale zvezde i zvezdice i danas je kopiraju. Makar se zna ko je bio prvi.

a97035 g020 2 janet jackson1111111111111 Naslovne strane koje su uzdrmale svet (2. deo)

That's the Way Love Goes... i drugi hitovi sa albuma Janet iz 1993. godine

Dženet Džekson (Janet Jackson) je obeležila čitavu muzičku dekadu naslovnom stranom “Rolling Stone” magazina, za septembar 1993. godine. Seks prodaje, a Dženet je znala kako da unovči jedno od najboljih tela u biznisu. Uz pomoć dve nevidljive ruke. Dženet je konačno izašla iz senke starijeg brata, jer je mogla da ponudi ono što on (više) nije – seksepil, koji je ispratio njene najpoznatije albume, upravo iz tog perioda.

Britni Naslovne strane koje su uzdrmale svet (2. deo)

Da se razumemo: Britni je ovde obučenija nego mnoge zvezde koje bezbrižno šetaju ulicama

Britni (Britney Spears) je odrasla i 1999. godine želela je da ceo svet to zna. Magazin “Rolling Stone” se pobrinuo za fotografije, ali nisu svi bili spremni da pop princeza postane seks simbol. Došlo je do masovnog bojkota ovog magazina, koji se, kao i svaki publicitet, pretvorio u dobit. Uprkos punoletstvu, mnogi nisu želeli da vide Dizni devojčicu kao odraslu osobu.

klinton Naslovne strane koje su uzdrmale svet (2. deo)

Klinton je dokazao da ne može da se meri sa Linkolnom, čak ni na jednoj fotografiji

U decembru 2000. godine oči cele planete bile su uperene u prepone Bila Klintona (Bill Clinton), zahvaljujući magazinu “Esquire”. Iako je fotka inspirisana statuom Abrahama Linkolna (Abraham Lincoln), nakon slučaja Levinski (Monica Lewinsky) sve u vezi sa Klintonom imalo je neku uvrnutu seksualnu, gotovo pornografsku notu. Tako mu i treba kada ne pazi sa kim spava.

bliznakinje Naslovne strane koje su uzdrmale svet (2. deo)

Zgrade - duhovi; Slika koja je obišla svet milijardu puta

Pad bliznakinja je obeležio septembar 2001. godine, jer gotovo da ne postoji magazin koji se nije osvrnuo na jedan od najtragičnijih dana u istoriji američkog naroda. “New Yorker” i “Time” su na potpuno različite načine uspeli da se izdvoje od ostalih, jedni fotkom koja je nastala tokom rušenja, drugi uz pomoć karikature. Ali kada pogine par hiljada ljudi, kome je potreban dodatni šok sa trafika?

dixie chix Naslovne strane koje su uzdrmale svet (2. deo)

Naziv magazina i poruka sa naslovne su u raskoraku

Nakon Klintona na red je došao Buš (George W. Bush), zbog kog su se devojke iz benda Dixie Chicks 2003. godine skinule do gole kože. Ali ovde požuda ne igra nikakvu ulogu, te za razliku od prethodnika, Buš je dobio samo uvrede na račun invazije Iraka. Možda se nisu proslavile pevajući, ali nakon ove fotke ceo svet je znao za njih.

sara misel gelar Naslovne strane koje su uzdrmale svet (2. deo)

Loš Photoshop je danas deo svakodnevice, iako bi svako pomislio suprotno

Dva meseca nakon javne prozivke gospodina predsednika, desio se prvi veliki Photoshop kiks, a žrtva je večita istrebljivačica vampira – Sara Mišel Gelar (Sarah Michelle Gellar), tačnije njena ruka. Magazin “Seventeen” je pokušao da se izvini Sari na ovoj grešci, ali su samo napravili još veći haos. Naime, glumica je dobila na poklon skupocenu torbu od kože, ali se urednici nisu na vreme informisali, te je torba vraćena. Sara ne nosi životinjsko krzno, a ni kožu. Poslednja velika Photoshop omaška je naslovna strana magazina “Grazia” sa Kejt Midlton (Kate Middleton). Fotografija sa kraljevskog venčanja je predstavila jednu drugačiju Kejt, čiji stručić se meri milimetrima.


Milica Jarić je na papiru diplomirani ekonomista, a u stvarnosti zaljubljenik u modu, filmove Vudi Alena i poeziju Majakovskog. Ponaša se u skladu sa svojim godinama samo kada je neophodno, obožava svog psa, crnu kafu, najviše para troši na haljine, a kada bi mogla, obojila bi ceo svet u nijanse plave. “A girl should be two things: classy and fabulous.” (Coco Chanel)

Comments