Malo je žena koje za svoj besprekoran izgled mogu zahvaliti prirodi. Od davnina su pripadnice lepšeg pola koristile magičnu moć šminke i otrivale raznovrsne načine ulepšavanja lica.

Kažu da je šminkanje neka vrsta umetnosti, zato treba znati kako se pravilno našminkati. Način na koji smo našminkane govori mnogo o nama. Možemo popraviti svoj izgled i zasijati, ili pak možemo poslati ružnu sliku o sebi. Da se to ne bi desilo, otkrivamo vam male ali veoma korisne trikove za pravilno šminkanje… Zavirite u svet lepote i sjaja…

SLika 1 Našminkajte se pravilno: Upotrebite vatreno oružje za lepotu

Žena ima pregršt vernih saveznika u borbi za lepotu

Za početak, sitne nedostatke na licu prekrijte korektorom. On se nanosi u malim količinama i samo na ona mesta koja treba pokriti.

Posle toga nasesite puder, ali vodite računa da bude isključivo u boji vaše kože. Previše tamni puderi ostavljaju utisak izveštačenosti i znatno odskaču od vašeg prirodnog tena, što može biti veoma ružna slika. Puder nanosite od čela, jagodica, nosa, brade prema vratu. Važno je lice podeliti na dva dela i razmazivati puder od sredine ka spoljašnjosti lica. Najbolji efekat ćete postići ako za to koristite posebnu četkicu za nanošenje tečnog pudera. Kada budete sigurni da ste ravnomerno naneli puder, pređite na sledeći korak.

Slika 274 Našminkajte se pravilno: Upotrebite vatreno oružje za lepotu

Pravilno nanošenje pudera je korak ka lepom izgledu

Rumenilo: Vodite računa o izboru rumenila. Ako imate svetliju put, uvek se možete odlučiti za boju breskve. Ako imate tamniju put, poslužite se bojama kao što su zlatna, bronzana… Rumenila nanosite blagim pokretima od jagodica ka slepočnicama. Najbolje je da se nasmejete dok ga nanosite, jer ćete tako tačno znati kojom putanjom treba da idete…

Comments