Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Kupaći kostimi koje ćemo viđati svuda ovog leta

Kako da sprečiš bore koje nastaju kao posledica stresa?

Najbolji albumi u 2020. (do sada)

Ponekad je odustajanje od ljubavi čin ljubavi – prema sebi

Ljubavni horoskop za jun 2020.

Kako da sabotiraš sabotera u svojoj glavi

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Ideje za doručak po preporuci wellness eksperata

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

1/2

Kada poželite nešto drugačiju šminku nego onu na koju ste navikli i često je koristite, onda postaje zanimljivo dok istražujete i pronalazite nove trendove koji odgovaraju vašim crtama lica i boji tena.

Način šminkanja koji svakoj ženi dobro stoji je sigurno retro, onakav kakve su nosile dame iz ’50-ih i ’60-ih godina prošlog veka. Glumačke zvezde i ikone stila kao što su bile Merilin Monro i Rita Hejvort umele su svoju lepotu još više da istaknu upravo izazovnim načinom šminkanja koji se sastojao od “krv” crvenog karmina i očiju iscrtanih crnim ajlajnerom.

Marilin Našminkajte se u retro stilu (YOUTUBE)

Da ova retro šminka izgleda jednostavnije da se uradi nego što to stvarno jeste, shvatićete kada pokušate da našminkate oči “mačkasto” i da izvučete simetrične crne linije iznad trepavica na gornjem kapku. Kada prvi put shvatite da vam to baš i ne ide od ruke onda ništa drugo ne preostaje nego da vežbom postignete najbolje rezultate.

Što se crvenog karmina tiče postoji rečenica “Nekim ženama crveni karmin stoji perfektno, a nekim kao da su namazale ajvar”. Zato vodite računa koju nijansu crvene birate i ono što je još važnije jeste na koji način karminišete usne ovom bojom. Crveni karmin zahteva posebnu stručnost jer zaista ako ne uradite kako treba možete izgledati kao da ste se razmazali i umusavili nakon jela. Kod nanošenja crvenog karmina jako je važno da na kraju iscrtate ivice usana i tako zaokružite priču i ne date karminu da “beži” preko ivica.

Video klip za koji smo se danas odlučili jeste video poznate jutjuberke Kamile Koeljo koji prikazuje upravo kako da se našminkate u retro ili kasičnom stilu i najjednostavniji način kako da postignete perfektnu i preciznu šminku uz malo truda.

retro šminka Našminkajte se u retro stilu (YOUTUBE)

Editors choice