Saznaj da li umeš da uživaš u malim radostima na pravi način

#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Da li si spremna za leto? Ovakav način ishrane pomaže da ubrzaš svoj metabolizam do maksimuma!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Nauči ćerku da voli i prihvata svoje telo

Nauči ćerku da voli i prihvata svoje telo

1/3

A da li ti voliš svoje telo? Ako se i sama dobro osećaš u svojoj koži, velike su šanse da svojoj devojčici to samopouzdanje preneseš direktnim putem, čak i ako ona uopšte ne liči na tebe i nije građena kao ti. Dovoljno je da je voliš (nju i njeno telo) kao deo sebe, da se raduješ njenoj ženstvenosti i ne predstavljaš joj ništa što se tiče telesnog života kao sramno i neprihvatljivo. Deca se ugledaju na nas – ako smo slobodni i opušteni i ona će verovatno biti (osim ako im to ne namećemo na neki agresivan način).

Dete počne da istražuje svoje telo čim ugleda svoje ručice, a kad njima uspe da dohvati prstiće na nogama, to je prava istraživačka pobeda. Što je motorika bolja, istraživanje je lakše i delovi tela su dostupniji, dete raste i upoznaje svoje telo. Deca vole da budu gola i nesputana, naročito u periodu kad se oslobađaju pampersa. Negde oko pete godine javlja se stid (nije obavezno) koji psiholozi tumače kao izraz svesti o svojoj telesnosti. Kod dece koja se ne sreću sa stidom kao konceptom vaspitanja, razvija se pre potreba za privatnošću, nego stid u odnosu na telesnost.

Naravno, telesnost postaje važna i svest o njoj se povećava sa ulaskom u pubertet, a to se dešava negde oko dvanaeste godine – to je savremeni prosek. Promene su izrazite, ženstvenost i seksualnost su došle na red (i ostaće bitne verovatno uvek). Rast grudi nije prijatan, ali je izvor radosti i ponosa, prva menstruacija će možda izazvati suze, ali treba je proslaviti. U ovom periodu potvrdiće se ono što verovatno već znaš – od koga je šta nasledila, jer se i vreme ulaska u pubertet nasleđuje, kao i građa, kao i dužina i obinost menstruacije. Možda tvoja devojčica neće biti spremna da postane devojka, kad promene počnu, a možda će se radovati, jer je jedva čekala. U oba slučaja, ulazak u svet žena može da bude spontan, prirodan, oslobođen pritiska nerealnih očekivanja, uglavnom u zavisnosti od toga koliko je imala podrške da se razvija svojim tempom, da otkriva sebe i bude ono što jeste.

brooke cagle 70750 unsplash Nauči ćerku da voli i prihvata svoje telo

Editors choice