Kada ti život da raskid, koji nisi očekivala, a nisi ni želela, prvo što ti pada na pamet je da opustošiš diskont pića i dooobro se naliješ. A posle – kako bude. Pa, ovo je sasvim u redu. Za početak. Jer, proces oporavka može da bude dug, potrebno ti je manje ili više vremena, ali da je neophodan – neophodan je. Ne može odmah! I iako u ovakvim trenucima ne želiš da razmišljaš ni o čemu, a kamoli o nauci, možda ti baš ona može pomoći da preboliš raskid. Pokušaj!

Samo napred, slušaj tužne pesme iznova i iznova! Još ranije smo se iznenadili kako to da tužne pesme bude u nama zapravo pozitivne emocije, kad eto ovog otkrića ponovo. Srceparajuće balade jesu dobre za tebe u periodu preboljevanja raskida, jer ako već plačeš kao kiša – prazniš se i oslobađaš tih negativnih emocija. Izvinjavamo se tvojoj cimerki za ovaj savet, ali…

Piši o svojim osećanjima. Samo, koristi svesku i olovku, ne fejsbuk! Kada pišeš o svojim osećanjima i onome što ti se desilo, lakše ti je da sagledaš celinu, celu priču i središ taj haos u glavi. Na taj način će ti neke stvari sigurno postati jasne, a i ovo je sjajan vid pražnjenja.

raskid 2 Nauka kaže: Ovo su načini na koje sigurno možeš da preboliš raskid
Comments