Slušaoci Naxi radija birali su najbolje među svojim omiljenim pesmama i pevačima, a pobednici su proglašeni danas. Nagrađeni su: Zdravko Čolić, Aleksandra Radović, Severina, Sergej Ćetković, Nevena Božović, grupa Crvena jabuka i Željko Samardžić.

Zdravko Čolić, naša najveća muzička zvezda, odlukom uredničkog kolegijuma Naxi radija nagrađen je priznanjem Naxi Zvezda za sva vremena. Slušaoci su seriju njegovih spektakularnih koncerata u Štark Areni u Beogradu, krajem prošle godine, odlučili da nagrade Naxi Zvezdom za koncert godine.

 “Ja sam profesionalac, što više vreme prolazi, sve si odgovorniji prema svojoj publici i svim ljudima. To podrazumeva konstantan izazov da ostaneš na istom nivou, dosledan sebi. Sve ove godine, mene i Naxi radio vežu ljubav i muzika, zbog čega su mi ove nagrade posebno drage.” izjavio je Zdravko Čolić.

5 Zdravko Colic Naxi Radio e1593601208725 NAXI ZVEZDA 2020: Zdravko, Aleksandra, Severina i Sergej najbolji među najboljima!

Za pevačicu godine slušaoci Naxi radija odabrali su Aleksandru Radović, a za pevača Sergeja Ćetkovića.

Meni su najdraže one nagrade koje dolaze od publike. Hvala mom divnom Naxi radiju, najpre na nominaciji u četiri kategorije, hvala mojoj divnoj publici i svima vama koji ste glasali za mene u kategoriji “Pevačica godine” i na toj nagradi koja će doneti još jednu novu radost u moj poslovni život. Hvala svima vama na ljubavi i na pažnji svih ovih dvadeset godina, koliko se slušamo, trajemo zajedno i volimo.”
, izjavila je Aleksandra.

2 Aleksandra Radovic Naxi Radio e1593601236539 NAXI ZVEZDA 2020: Zdravko, Aleksandra, Severina i Sergej najbolji među najboljima!

“Nagrade znače, ali i obavezuju da, na neki način, opravdaš poverenje ljudi koji te slušaju, prate i navijaju za tebe.” – rekao je Sergej Ćetković, koga je nagrada posebno obradovala.

4 Sergej Cetkovic Naxi Radio e1593601260878 NAXI ZVEZDA 2020: Zdravko, Aleksandra, Severina i Sergej najbolji među najboljima!

Slušaoci Naxi radija birali su i najbolji album i nagradili grupu Crvena jabuka za izdanje “Sarajevo 1985. – 2020.” i najbolju muzičku saradnju u godini za nama, gde su pobedu odneli Nevena Božović i kompozitor Dušan Alagić za pesmu “Nestajem s vetrom”.

Urednički kolegijum odlučio je da ove godine nagradi i Željka Samardžića priznanjem “Naxi Zvezda za izuzetan doprinos muzici” i da na ovaj način dodatno skrene pažnju na značajan jubilej – 25 godina uspešne karijere.

Od kako se dodeljuje, nagrada Naxi Zvezda sinonim je za najveće muzičke zvezde i stvaraoce čiji rad je obeležio prethodnu godinu. Sa željom da inspiriše i podstakne, Naxi radio je 2011. godine ustanovio nagradu za pesmu godine, koja je 2018. godine prerasla u Naxi Zvezdu – jedinu radijsku nagradu u regionu.

“Ponosna sam na to što smo i ove godine uspeli da održimo tradiciju, uprkos situaciji sa pandemijom korona virusa. Najbolji pevači, kompozitori, stvaraoci, zaslužili su da ih publika nagradi za njihov rad u godini za nama. Hvala im na divnim pesmama, koncertima, i na tome što su svojom muzikom deo svakog našeg dana. Čestitam svim pobednicima.” – izjavila je Maja Rakovic, vlasnica i glavna i odgovorna urednica Naxi radija.

Comments