Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Promocija novih destinacija: Avio-karte počev od 99 evra

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

Tri saveta za postojani tečni puder

Grad Beograd, kao osnivač Beogradskog letnjeg festivala u saradnji sa Sekretarijatom za kulturu grada Beograda organizuje ovogodišnji festival u izvršnoj produkciji Omladinskog pozorišta “Dadov”. Raznovrsni programi Beogradskog letnjeg festivala pod sloganom “Sentimentalno putovanje”, koji će trajati od 15. jula do 15. avgusta, obogatiće otvorene gradske prostore odvijajući se na Trgu republike, prostoru ispred Instituta Servantes, Cvetnom trgu, Kulturnom centru – Kuća kralja Petra Prvog na Senjaku, Barutani i na platou kod Pobednika na Kalemegdanu. Nakon svečanog otvaranja 15. jula na Trgu republike, kada će nastupiti italijanski tenor Tino Favaca, sopran Snežana Savičić-Sekulić i Umetnički ansambl Ministarstva odbrane “Stanislav Binički”, posetioce u predstojećih tridesetak dana festivala očekuju pozorišne predstave, komedije, kabaretski programi, koncerti umetničke muzike, večeri džeza – programi primereni otvorenim prostorima i letnjem ambijentu.
Vizual 2 Ne propustite Beogradski letnji festival!
Prostor Barutane na Kalemegdanu određen je za pozorišne predstave kao što su “Lepotica Linejna” reditelja Miloša Jagodića, “Čarobnjak” u režiji Borisa Liješevića, “Ne igraj na Engleze” Staše Koprivice u produkciji Beogradskog dramskog pozorišta, “Slavna Florens” Ateljea 212 koju je režirala Đurđa Tešić, kabarea “To su bili dani” Nebojše Dugalića i Borisa Pingovića sa specijalnom gošćom Svetlanom Bojković, Ciganskog kabarea Ljiljane Stjepanović. U predstavi studenata Fakulteta dramskih umetnosti Jasmine Reze “Art” u režiji Vladana Đurkovića, igraće Brankica Sebastijanović, Ivana Dudić i Anita Stojadinović.
Džez koncerte održaće Bisera Veletanlić i Vasil Hadžimanov bend, ansambli Jovana Maljokovića, Vlade Maričića…
Publika će imati zadovoljstvo da čuje Bilju Krstić i ansambl Bistrik, Kraljevske gudače Svetog Đorđa, Luz Azul bosanova bend, solo nastup Jovana Kolundžije, Vatromet stare muzike – ansambla Renesans, kao i studente Fakulteta muzičke umetnosti koji će održati muzički maraton. LP duo Sonja Lončar i Andrija Pavlović izvešće program sa nazivom “U četiri ruke”, a nastupiće i ansambli Beli anđeo i Flauto dolče uz solistkinju Katarinu Božić, kao i flautista Ljubiša Jovanović i čembalistkinja Bojana Dimković na koncertu “Barokna panorama”. Program koji će zatvoriti Beogradski letnji festival proteći će u znaku muzike, ali i plesa, i to pod nazivom “Sentimentalno putovanje” na koje će posetioce povesti jedan od najslavnijih pevača sa prostora bivše Jugoslavije, Leo Martin i Beogradski plesni orkestar. Na sve pomenute programe Beogradskog letnjeg festivala ulaz je slobodan.

Editors choice