Uspavana lepotica spava godinama, pa se probudi isfenirana. Ja spavam sedam sati i budim se kao da je novogodišnji doček organizovan na mojoj glavi. A tek podočnjaci… Nikako da ovo društvo shvati da je to dokaz rada, a ne loš modni dodatak. I otkud Snežani onakav ten kad živi sa rudarima?

Ispeglala bih se malo, ali nemam vremena za jurcanje po salonima… A i krevet zove, kaže da mu nedostajem…

Veliki zgubidani imaju velike izgovore, jer bi samo spavali, dok im se sve u snu rešava. Možda nešto od toga i može da uspe…

Maska za spavanje odmah me podseti na Odri Hepbern i “Doručak kod Tifanija” (Breakfast at Tiffany’s), ali osim što je simpatična, efikasnija je od roletni, a ako sadrži i gel, odlično smanjuje nadutost oko očiju. Uz to možete da birate motiv koji želite. Na mojoj piše Belgrade Dream.

maska za spavanje Ne radiš ništa, a budiš se lepša!

Izgleda zabavno, a pomaže

Pre nekoliko godina pokušavali su da me odviknu od svakodnevnog pranja kose. I probala sam, nije da nisam, ali svako ima neki svoj ventil. Moj je u kadi. Nekad i lavabou. Ipak, život je surov, pa sam morala da se prilagodim kad sam počela da radim. Ustajanje sat kasnije zlata je vredno, pa sam, umesto jutarnjeg cvokotanja, izabrala večernju pletenicu. Ujutru samo raspletem kosu i voilà! Blage kovrdže i nula truda. Ako imate kraću kosu, samo uveče nemojte do kraja da je osušite, ili je poprskajte sprejom na bazi morske soli, pa ćete ujutru izgledati kao da ste tek došli sa plaže. Iako mi ovih dana plaža nikad nije dalje izgledala…

Rol viršle izgledaju privlačno u pekari, ali niko ne želi da spava sa rol viršlom (ili samo nismo čuli za taj fetiš), pa ne morate da se uvijete u tri jorgana i dva ćebeta kao ja da biste se ušuškali, ali bar zaštitite kožu na rukama i nogama tako što ćete koristiti mešavinu vode i eteričnih ulja, zatim pilingom uklonite sloj mrtve kože, nanesite hranljivu kremu, pa navucite pamučne rukavice i duže čarape kako vam koža ujutru ne bi bila suva i ispucala. I ne, ne morate da ličite na čudaka. Modne kompanije sigurno imaju da vam ponude model koji će vam se dopasti.

Nisam još počela da koristim kremu protiv bora, sve nešto mislim, ne prizivaj vraga… ali poslušala sam savet glumice koja je jednom rekla da nakon spavanja nema nos-mi-se-sa-uvom-spojio efekat, jer koristi svilenu posteljinu. Kosa se manje lomi, svila je i nežnija prema koži pa je ne izgužva, a uz dodatni jastuk mogu da se ublaže i kesice ispod očiju. Naravno, ako mnogo radite (ili ste tviterašica) i u krevet idete samo kad vam je glupo da zaspite u prodavnici, nema vam pomoći.

silk pillow rose Ne radiš ništa, a budiš se lepša!

Svila mladost čuva

Mnogo volim kafu. Možda to i nije više ljubav, nego potreba. Ili zavisnost. A tolika vezanost nekad ostavi posledice. Ipak, ako volite kafu, tešite se – lakše je srediti zube, nego srce. Potopite četkicu za zube u sodu bikarbonu i lagano prelazite preko zuba oko dva minuta. Ako to uradite neposredno pre spavanja, zubi će biti belji, a nećete ih oštetiti. Nema ponoćnih izleta do frižidera, ne zaboravite!

Izvori fotografija: artsquest.ca kirstyneale.typepad.com www.besamelingerie.co.uk


Vesna Marić ima pregršt razloga da veruje da je u prošlom životu bila mačka: kotrljavo R, dečiju radoznalost, sindrom “noćno ludilo”, sposobnost da se uvek dočeka na noge, obaveznu dnevnu dremku, pa čak i kandže. Zato se uvek nasmeje kada je neko nazove kučkom. I, kao što je rekla Colette: “Ne postoje obične mačke”.

Comments