Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

1/3

Umesto očekivane podrške, može nam se desiti potpuni prekid komunikacije – kao da nas zajednica najbližih ekskomunicira, jer smo odjednom postali nepoželjni i čak, opasni. I to se dešava onda kad najzad u životu nagazimo na nešto što nas potpuno usrećuje.

Zašto njima nije dovoljno to što smo mi srećni? Zar oni to ne žele? Naša porodica, a često i neki prijatelji i bliski saradnici? Pa čak i da užasno grešimo, ne bi trebalo da nas kažnjavaju, nego da nas podržavaju. Mi znamo zašto radimo to što radimo. A možda bismo mogli i da razumemo zašto oni ne razumeju i ne prihvataju da nas to usrećuje.

Ali to što najbliži ustaju protiv nas, kao najveći neprijatelji, u ovim situacijama nam je siguran znak da smo na pravom putu:

Objavili smo svoje seksualno opredeljenje

Naravno, homoseksualno opredeljenje. Nikome neće biti drago. Biće u šoku i ljuti na nas. Ne samo zato što smo ih lagali, nego zato što smo im odbojni i što im je to nezamislivo. Oni su uvređeni. Jer sada treba da se suočavaju sa novom situacijom, a to mrze. Jer će ih drugi pitati, sažaljevati, kritikovati, jer će možda morati i sami da se zapitaju da li su vas loše vaspitali ili vas samo nikada istinski nisu upoznali.

A to su grozna pitanja, koja ne žele sebi da postave. Oni vas smatraju svojim, misle da vas poznaju i vi sada rušite sve njihove predstave – i to ne samo one koje imaju o vama, nego pre svega one koje imaju sami o sebi, da su vrlo tolerantni, a možda i da su nepogrešivi i neprikosnoveni.

situacije1 Situacije u kojima najbliži ne tolerišu našu promenu

Editors choice