Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Šta oni koji ispunjavaju život zelenom bojom rade bolje od ostalih?

Zašto je serija Sluškinjina priča toliko relevantna danas i kako pomaže ženama da se (iz)bore za svoja prava

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

(Ne) zovi mama doktora

(Ne) zovi mama doktora

Sve više opravdavam poslovicu: “Gde ima dima tu ima i vatre”. Zašto? Zato što je taj ženski instinkt zaista pouzdan. Ko god da je posumnjao u vernost partnera nije posumnjao bez veze. Sumnju obavezno podmazuju gradske priče i eto ti, od jednom doživiš priču tipa: Sa mnom spavaš druga ti je nesanica.

Šta onda? Pa, boli, naravno da boli kad vas neko pravi budalom. Boli još više ako ste verovali u tog vašeg “posebnog”, “jedinstvenog” dečka.

Onda se uvek nađe neko “pametan” da prozbori mudrost milenijuma: “Takvi su muškarci”. Pa? Ako su muškarci nisu vanzemaljci, na istoj smo planeti gde vladaju ista pravila. Dobro vrati dobrim. I ja sam žena, pa nemam potrebu za duplim, trostrukim, itd. životom.

Slika112 (Ne) zovi mama doktora

Ti, ja i ona

Ako oprostiš… ne, ne, ne, ne opraštaj! Jer ako oprostiš, opraštaćeš sve dok je fizički sposoban, možda i duže – danas je vijagra u modi.

Da uzvratiš istom merom? Ne, ti ćeš da ostaneš čista kao suze što liješ. Istrajaćeš u poštenju. Sokrat je jednom rekao kako je bolje doživeti nepravdu nego je počiniti. Kad razmislim, u pravu je, ne važi taj čika badava za Oca filozofije. Mudro samo.

Da mu sve saspeš u lice? Saspi, ali su šanse male da vam prevaru “Princ na belom konju” prizna. Prosto da je hteo da vas ostavi zbog nje, bile biste ostavljene. Ne želi da vas izgubi. “Varam te, a volim te”. Ne pitajte me gde tu ima logike – još uvek nisam dokučila.

Slika24 (Ne) zovi mama doktora

E, tu sam te čekala…

Kako onda? Lepo! Indirektno mu stavite do znanja da ste upućeni u njegove grešne aktivnosti. Neka to prizna sam – dovedite ga do te situacije. Zatim (moja omiljena žargonska izreka), šut u d**e! Ali, sve u skladu sa dostojanstvom i ponosom. Setite se da u stvari nije prevario (čitaj zajebao) vas, već samog sebe.

Boli o dalje. Smešno što vam se to možda dešava drugi ili treći put i to sa različitim dečkom. Bilo bi još smešnije da zbog toga izgubite veru u ljubav, muškarce. Oni jesu u suštini i dubini svi isti, ali zato mi možemo naredni put da budemo drugačije. Razlozi koji “opravdavaju” njegovo neverstvo mogu da zaokruže Kineski zid u kolikom su broju. Zapamtite ih, bolje od tablice množenja, te sledeći put zatrpajte rupu koja vodi do druge žene. Pokažite da ste njemu ravne, ponosne, dostojanstvene i pravične. Muškarci vole jake žene. Budimo jake. Ne smemo biti preplavljene njihovim trenucima dominacije. Dozvolite mu da bude muškarčina, ali pokažite mu gde i ta muškost prevazilazi granice normale. I ako ste opet prevarene… ili ste magnet za lopuže ili niste dovoljno pokazale “zube”.


Elena Ederlezi svakako nije ono što drugi očekuju da bude, još je manje ono što očekuje od sebe same. Student filozofije, pisac, pesnik, siroti pesnik. Velika nezadovoljština, fascinirana Romima, opsednuta modom i kune se da je Niče živ sigurno bi ga smotala.

Editors choice