Nedelja mode u Njujorku je uzbudljiv, ali i vrlo stresan period za sve iz sveta mode. Proslava počinje par dana pre sa raznim uvodnim žurkama, manekenke su na “tečnoj” dijeti, bele se zubi, farba kosa i pripremaju se kombinacije za sledećih sedam dana, jer naravno svako mora da izgleda kao da je “sišao sa piste”. Posle svih napornih priprema fashioniste su spremne na pokret! Svi su u vrlo posebnom raspoloženju. Istina je da je svako odjednom jako važan i ko je bio “mini-diva” pretvara se u “mega-divu”, a najzanimljivije je sve to posmatrati sa strane.

Posle više sezona Mercedes Benz Nedelje mode u Njujorku sam naučila kako da prepoznam profesionalce iz modne industrije, koje poznate ličnosti se očekuju na kojoj reviji i najvažnije kako da preživim uz samo par sati sna i podočnjake maskiram šminkom. Verujte mi svašta se nauči od šminkera u bekstejdžu. Za početak bih volela da vam pojasnim neke stvari.

Lincoln Centar je baza većine kreatora i u par prostorija se smenjuju revije. Veterani ove prostorije zovu šatorima. Objašnjenje je vrlo jednostavno, to u stvari jesu mali satori ali su originalno smišljeni gde je sve počelo,u Brajant Parku 1993. godine. Kako je publika, potražnja i broj kreatora rastao u 2010. godini cela parada se preselila na Upper West deo Menhetna gde je sada. Ove godine je objavljeno da je jesen/zima 2015. godine poslednja sezona koja će se ovde održati, a sledeća lokacija je za sada nepoznata.

Mercedez više neće biti glavni sponsor tako da se menja ime i posle februara zvaće se Nedelja mode u Njujorku. Atmosfera samog grada podiže adrenalin, ali kada se skup kreativnih energija sa svih strana sveta počne komešati sa raznim bojama krzna i visokih potpetica motivacija je neopisiva. Naravno, najvažnije je otkrivanje sledećih modnih trendova od strane najvećih svetskih dizajnera! Ceo ambijent prija svima nama koji uživamo u pomalo skupom hobiju dobrog oblačenja, ali i vrlo inspirativnom ambijentu. Od jednog dela grada gde su ljudi konzervativno obučeni, do centra i Milk Studija gde vidimo kožu, lateks i ekscentričnu modu priliv inspiracije je neminovan. Volela bih da izdvojim par revija koje su uvek željno iščekivane i koje su uspešno prošle.

Desigual je brend koji svi rado nosimo, posebno u Srbiji. Manekenke su uvek nasmejane, dobro raspoložene. Kolekcija “Yes” je bila puna crno-belih geometrijskih motiva, cvetnih kardigana i jakih boja. Šantel Vini, ambasador ove marke je svakako doprinela pozitivnoj energiji u prostoriji, a Kejti Holms, Adriana Lima, Najdžel Barker i Drejk su sedeli u prvom redu.

Desigual Fall 2015 1 Dnevnik iz Njujorka: Nedelja mode Desigual Fall 2015 16 Dnevnik iz Njujorka: Nedelja mode Desigual Fall 2015 28 Dnevnik iz Njujorka: Nedelja mode

Comments