#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ako si čula za “hygge”, obožavaćeš “fika” koncept: Skandinavski način pravljenja pauze za kafu

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Da li si spremna za leto? Ovakav način ishrane pomaže da ubrzaš svoj metabolizam do maksimuma!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Nedeljni Instagram leksikon: “Chateau de Gudanes”

Nedeljni Instagram leksikon: “Chateau de Gudanes”

Još jedna sanjiva nedelja i samo jedna specijalna karta koja vas vodi na još jedno Instagram putovanje koje ćete dugo pamtiti.

C – Chateau de Gudanes

Adresa Instagram profila: instagram.com/chateaugudanes

Voleće ga: ljubitelji umetnosti, francuske kulture i istorije.

Ove nedelje priča “Nedeljnog leksikona” započinje ovako… Nekada davno, u najlepšim zemljama sveta, nastali su magični zamkovi koje su sagradile najveće istorijske ličnosti. Često smo vas na našim stranicama obradovali pričama o najlepšim dvorcima na svetu, ili pak onim dvorcima koji se moraju posetiti u ŠpanijiDanas sa vama delim Instagram profil koji na najlepši mogući način predstavlja savršenu destinaciju posvećenu restauraciji jednog velelepnog zamka u Francuskoj. Naime, jedna australijanska porodica, nakon što je kupila srednjovekovni zamak, odlučila je da svaki trenutak restauracije objavi na Instagramu, i na zvaničnom sajtu.

Karin i Kreg, bračni par iz Australije, su stari francuski zamak kupili 2013. godine. Oduvek su bili privučeni francuskom kulturom i želeli su da život započnu u mestu koje odiše istorijom. Imovina je na tržištu bila četiri godine, neki podaci svedoče o tome da ju je jedno vreme posedovao strani sindikat koji je želeo da ovaj zamak pretvori u 17 stanova i da ih potom izdaje. Tada se umešala francuska vlada i blokirala ovaj projekat. Vremenom je zapuštenost objekta je bila sve veća i veća, i niko nije poželeo da nešto uradi sa ovim zamkom, a kamoli da ga kupi dok se za to nisu zainteresovali Karin i Kreg. Kako i sami priznaju bilo je trenutaka kada su oklevali i kada su se preispitivali ali nisu odustali od svog cilja.

Postojanje ovog zamka datira još pre 1580. godine. Ratovi kao i revolucija ostavili su tragove na ovom zamku. Evidentno je da zamak odiše neviđenim istorijskim blagom. Da li biste voleli da posedujete jedan ovakav zamak? Uživajte u fotografijama koje slede.

Chateau de Gudanes 2 Nedeljni Instagram leksikon: “Chateau de Gudanes Chateau de Gudanes 3 Nedeljni Instagram leksikon: “Chateau de Gudanes Chateau de Gudanes 4 Nedeljni Instagram leksikon: “Chateau de Gudanes Chateau de Gudanes 5 Nedeljni Instagram leksikon: “Chateau de Gudanes Chateau de Gudanes 6 Nedeljni Instagram leksikon: “Chateau de Gudanes Chateau de Gudanes 7 Nedeljni Instagram leksikon: “Chateau de Gudanes Chateau de Gudanes 8 Nedeljni Instagram leksikon: “Chateau de Gudanes Chateau de Gudanes 9 Nedeljni Instagram leksikon: “Chateau de Gudanes Chateau de Gudanes 10 Nedeljni Instagram leksikon: “Chateau de Gudanes Chateau de Gudanes Nedeljni Instagram leksikon: “Chateau de Gudanes

Prethodne tekstove iz ove rubrike pogledajte ovde. 

Do sledećeg bookmarka – bookmark this page! 

Jovana Katić

Editors choice