Previše ili premalo regeneratora

Umerenost je ključna stvar u korišćenju svih preparata za kosu. Iako vam se čini da je uvek bolje staviti više regeneratora, time možete dobiti kontraefekat. Ako koristite previše regeneratora vremenom će se zadržati na dlaci i dobićete tešku kosu koja i kad je čista izgleda prljavo. S druge strane, malom količinom nećete postići baš ništa. U zavisnosti od dužine, gustine i kvaliteta kose odaberite pravu količinu i izvući ćete maksimum od proizvoda.

Izbegavanje šišanja

Sve i ako ste u tom neugodnom procesu “puštanja” kose, šišanje je obavezno. Dovoljno je skratiti krajeve za koji centimetar i to će vam odmah dati uredan i negovan izgled. Ispucali krajevi ostavljaju ružan utisak zapuštenosti, a to sigurno ne želite. Biće vam potrebno malo više vremena da dobijte željenu dužinu kose, ali imaćete lepu i zdravu kosu – što uvek i jeste konačni cilj.

3 Nega kose zamršena kosa Nega kose: Najčešće greške

Ne kidajte zamršenu kosu

Ignorisanje godišnjeg doba

Kao što koristite kreme za lice i telo za zaštitu od sunca tokom leta, tako bi trebalo da brinete i o svojoj kosi. I leti i zimi kosa je izložena vremenskim prilikama, pa bi trebalo da brinete o njoj tokom cele godine. Zaštitite je od sunca i hlora u bazenu leti, a zimi koristite regeneratore koji će nahraniti kosu i smanjiti elektricitet.

Grubo razmrsivanje

Ako vam se zamrsila kosa, nemojte grubo da se češljateNe kidajte kosu, budite nežni i koristite kvalitetne četke. Tanka kosa se lako mrsi, pa probajte preparate koji omogućavaju lakše raščešljavanje kose.

Izvori fotografija: naturallycurly.com pointytoeshoecrew.com, lovehair-haircares.blogspot.com, instagram.com/matildadjerf

 


Aleksandra Aleksić je pomalo izgubljena u vremenu i prostoru (naročito u prostoru), gubi stvari i zapinje za svoja stopala. Obožava mačke lutalice i čokoladne išlere. Kad poraste biće pisac.

Comments