Vaši kućni ljubimci mogu biti uzrok mnogih problema koje se mogu javiti na vašoj koži, ali i drugih zdravstvenih problema.

Pogledajte kakve promene na koži mogu biti izazvane vašim kućnim ljubimcima i kako da ih izbegnete.

Važno je znati da bez obzira na posledice po vašu kožu, ljubimci imaju i pozitivan efekat na vaše zdravlje.

Nega kože Problemi izazvani kućnim ljubimcima1 Nega kože: Problemi izazvani kućnim ljubimcima

Alergije

Alergije su jedan od najčešćih problema koji mogi izazvati vaši kućni ljubimci. Alergije nastaju kada ste u dodiru sa njihovim dlakama ili pljuvačkom. Kao poslednica alergije mogu se javiti natečene oči, pa bi u tom slučaju najbolje bilo da koristite neke antibiotike.

Ogrebotine

Posle igranja, vaš ljubimac vam može ostaviti ogrebotine po telu. Važno je da nakon toga dobro operete ruke i delove tela na kom se nalaze ogrebotine, kako ne biste izazvali infekcije. Antibiotike bi trebalo koristiti ako vaše rane od ogrebotina krvare ili vas ljubimac ujede.

Bubuljice

Kućni ljubimci mogu biti prenosnici mnogih infekcija ako dođete u dodir sa njihovom pljuvačkom, tj. ako vam ona uđe u krvotok. Ako se dogodi da vas pas ugrize, jedna od posledica mogu biti crvene bubuljice koje vam se mogu javiti po telu. U tom slučaju obavezna je terapija antibioticima.

Nega kože Problemi izazvani kućnim ljubimcima Nega kože: Problemi izazvani kućnim ljubimcima

Suva koža

Ako dozvoljavate vašoj mački da vas liže, može vam se javiti suva koža na tim mestima. Njen jezik je predodređen za češljanje krzna, pa na ljudskoj koži može ostaviti negativne posledice. Važno je da ovakva mesta hidrirate i koristite adekvatne losione.

Osip

Osip je najčešći problem koji mogu izazvati vaši kućni ljubimci. On se manifestuje kao crvenilo na koži koje može da svrbi, a osip može da traje nedeljama. U tom slučaju koristite lekove koji će ublažiti osip.

Bez obzira na negativne posledice po vašu kožu, ljubimci mogu poboljšati vaše zdravlje. Oni blagotvorno utiču na čoveka i štite ga od stresa. Pokušajte da se zaštitite od problema koji ljubimci mogu stvoriti na vašoj koži i uživajte u igri sa njima.

Comments