Ako do sada niste, krajnje je vreme da ovih dana počnete da pijete čaj! Iako kod ljudi postoji predrasuda da je čaj dobro piti samo tokom zimskih meseci, ovaj prirodni lek, koji pomaže u borbi protiv srčanih bolesti, dijabetesa i u sprečavanju pojave raka, treba konzumirati i tokom letnjih meseci, jer predstavlja jedno od najprirodnijih sredstava za negu kože. Uklanjanje podočnjaka i hidratacija suve kože samo su neke od prednosti korišćenja čaja u nezi kože. Pogledajte zašto je još dobro piti ovaj napitak tokom letnjih meseci.

nega koze sve blagodeti caja lepota Nega kože: Sve blagodeti čaja

Čaj (posebno beli i zeleni) je pun antioksidanata, koji pomažu u borbi protiv akni i upaljene kože. Osim toga, hidrira kožu i telo, što je ključno tokom letnjih meseci. Uz pomoć čaja, vaša kosa može izgledati sjajno i sveže. Dovoljno je samo da stavite dve kesice čaja u proključalu vodu i pustite ih da odstoje 10 minuta, a potom ostavite da se tečnost ohladi na sobnoj temperaturi, kako biste njome oprali kosu. Pustite da čaj na kosi odstoji 10 minuta, a zatim je operite šamponom i regeneratorom, kako bi ona imala neverovatan sjaj!

Još jedna neverovatna blagodet ovog napitka ogleda se u tome što on pomaže u uklanjanju crvenila na koži. Napunite bokal toplom vodom  i stavite kesice čaja unutra, sve dok voda ne potamni. Nakvasite tufer ili vatu čajem i namažite kožu, kako biste umanjili crvenilo.

Kesice zelenog čaja možete iskoristiti i da uklonite podočnjake. Nakon što skuvate čaj, kesice stavite u frižider. Kada se ohlade, lezite, zatvorite oči, prekrijte ih kesicama i pustite da odstoje 10 minuta. Kofein koji se u njima nalazi pomaže u sužavanju krvnih sudova ispod očiju, pa samim tim i u smanjenju podočnjaka.

nega koze sve blagodeti caja zdrav napitak Nega kože: Sve blagodeti čaja

Popularnost čaja je tokom poslednjih godina toliko porasla da danas nema ukusa koji ne možete naći. Bilo da volite voćne ili slatke arome, začinjeni ili crni čaj, svako može da nađe svoj omiljeni ukus (napomena: aromatične čajeve nemojte koristiti za negu kože). Ako do sada niste skuvali čaj, nemojte više čekati. Vaša koža i kosa će vam biti zahvalne!

Izvor fotografija: fashionmagazine.com, pouted.com

Jasna Đorđević

Comments