Blagodete kofeina ne moraju da znaju samo ljubitelji kafe, jer je reč o biljci koja ima izuzetno veliki značaj za negu kose i kože lica i tela. Danas vam ukazujemo na nekoliko blagodeti kofeina, a ujedno vam dajemo i savete kako da ovaj neizostavni sastojak svake kafe upotrebite tokom dnevne beauty rutine.

Kofein pomaže u borbi protiv celulita

Ukoliko tražite način da smanjite pojavu dosadnog celulita na osetljivim delovima tela, onda koristite proizvode koji u sebi sadrže kofein. Reč je o sastojku koji potpomaže cirkulaciju, pa samim tim čini da vaša koža bude zategnutija.

Savet: Umesto da bacate talog od kafe, nekoliko kašičica ove smese stavite u gel za tuširanje. Masirajte njime predeo sa kog želite da uklonite celulit, a potom isperite vodom.

nega koze sve blagodeti kofeina celulit Nega kože: Sve blagodeti kofeina

Postignite lep izgled očiju

Ukoliko želite da uklonite podočnjake i da vaše oči izgledaju sveže, koristite kremu ili gel za oči koji sadrže kofein. Kako kofein sužava krvne sudove i daje svežinu vašim očima, one će izgledati odmorno i lepo.

Savet: Ohladite kesice zelenog čaja i stavite ih na oči. Tako ćete najbolje ukloniti podočnjake i osvežiti izgled očiju.

Za sjajnu kožu lica

Kofein je antioksidant koji dehidrira masne ćelije i čini da vaše lice izgleda sveže i svetlije. S obzirom na to da kofein zateže kožu lica, dobar je za sprečavaje starenja kože i uklanjanje bora.

Savet: Potražite kozmetičke preparate koji sadrže kofein. Bilo da je reč o toniku za skidanje šminke ili BB kremi, poželjno je da svakog dana na kožu nanesete potrebnu dozu kofeina.

Za čvršću kožu

Za delove tela koji brzo izgube čvrstinu, koristite mleko za telo na bazi kofeina.

Kofein pomaže vašoj koži da bude čvršća i oblikovanija, pa je najbolje nanositi ga na oblast abdomena i ruku.

Savet: Kofeinu ne treba mnogo vremena da zategne vašu kožu, pa preparate za telo možete namazati i pre polaska na neki važan događaj.

nega koze sve blagodeti kofeina nega kose Nega kože: Sve blagodeti kofeina

Za jače i zdravije krajeve kose

Kofein nije dobar samo za lice i telo, već i za vašu kosu. S obzirom na to da stimuliše rast kose, šamponi koji u sebi sadrže kofein mogu vam pomoći da imate zdrave i sjajne krajeve, bez upotrebe dodatnog pakovanja za kosu.

Savet: Kada našamponirate kosu, ostavite da šampon odstoji nekoliko minuta. Masirajte kožu glave neko vreme, jer ćete upravo tako podstaći rast nove kose.

Izvor fotografija: shoppersdrugmart.ca, theapplediaries.com

Jasna Đorđević

Comments