Tvoj novi saveznik u borbi protiv neželjenih dlačica: Philips Lumea

Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

Da li će nam razvoj veštačke inteligencije doneti zastrašujuću distopijsku budućnost?

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto?

Zašto nas je maskara obogaćena ekstraktom kokosa oduševila – a sigurni smo da će i tebe! (BLOG)

NAGRADNI KVIZ: Odgovori na svega 6 pitanja i pronađi savršen puder za svoj tip kože!

Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Nega kože: Sve “čari” depilacije

Nega kože: Sve “čari” depilacije

Ko god da je izmislio onu čuvenu rečenicu “lepota boli”, sigurno je u tom trenutku mislio na depilaciju bikini zone. Stoga, pre nego što sledeći put odete na depilaciju bikini zone, pogledajte koji sve tipovi depilacije postoje i da li oni odgovaraju vašem tipu kože.

Ne možemo vam garantovati da će biti bezbolna, ali ćete barem sprečiti neželjene reakcije na istu.

Tipovi depilacije

Brazilska depilacija – Nakon ovog tretmana, osećaćete se ogoljeno kao tek rođena beba. “Čari” ove depilacije ogledaju se u tome što vam se tokom nje uklanjaju sve dlačice iz bikini zone, unutar usnica i između zadnjice.

Depilacija bikini zone – Ne možete da pogrešite sa klasikom. Reč je o tretmanu tokom kog se uklanjaju dlačice samo sa prepona i dobra je opcija za one koji vole da nose nešto podignutiji donji deo bikinija ili za one koji prvi put dolaze na depilaciju.

nega koze sve cari depilacije tipovi depilacije Nega kože: Sve čari depilacije

Potpuna brazilska depilacija – Ovo je najnoviji trend kada je reč o brazilskoj depilaciji, a ogleda se u uklanjanju svih dlačica sa zadnjice i usnica.

“Slobodna traka” – Ovo je zanimljiv tip depilacije za sve žene koje vole da se igraju sa oblicima (kao što su npr. srca za Dan zaljubljenih). Pokriva sve oblasti kao i brazilska depilacija, ali vam pruža mogućnost da sami izaberete oblik koji želite.

Vrste voska

nega koze sve cari depilacije vrste voska Nega kože: Sve čari depilacije

Vosak od meda ili šećera – Ukoliko želite da koristite vosak od prirodnih proizvoda, ili imate osetljivu kožu, onda je ovaj vosak pravi izbor za vas. Najčešće se pravi od kombinacije meda, šećera, soka od limuna i vode. S obzirom na to da je napravljen od prirodnih preparata, on blago deluje na kožu i može se koristiti hladan. Ovaj tip voska napravljen je tako da otvara pore i smanjuje bol.

Čvrst vosak – Ovaj vosak stavlja se u debljim slojevima i uklanja se bez korišćenja trakica. Osim toga, on se brže lepi za dlačice. Koristite ga ukoliko imate jake dlake na preponama i ispod ruku, a još jedna od njegovih prednosti je ta što depilacija ovim voskom nije mnogo bolna.

Vosak trakice Tečni vosak je najpoznatiji tip voska. Dlačice se uklanjaju tako što se na vosak lepi tkanina, koja se potom skida sa kože. Žene vole ovaj tip depilacije zato što je brza, ali ne i bezbolna. Idealna je opcija ukoliko želite da uklonite dlačice sa ruku ili nogu.

Jasna Đorđević

Editors choice